Na Državnom natjecanju iz geografije među 17 najboljih u državi sudjelovala su čak dva sedmaša iz naše škole Jan Kai Premec i Mislav Vizjak.

Na natjecanje u Vodice otputovali smo u ponedjeljak 13.5.2024. godine.

U utorak su u OŠ Vodice učenici imali prvi dio natjecanja, izradu Istraživačkog rada koji su radili tri i pol sata. Nakon toga imali smo organizirani izlet u Šibenik. Posjetili smo tvrđavu Sv. Ivana i tvrđavu Barone. Zatim smo u pratnji stručnog vodiča obišli sve važne znamenitosti grada Šibenika, a osobito nas se dojmila katedrala Sv. Jakova koju je zaštitio UNESCO.

Zadnji dan natjecanja u srijedu ujutro učenici su još pisali i ispit znanja iz geografije 7. razreda. Povjerenstvo je zatim zbrojilo bodove oba dijela, i ukupno su mogli osvojiti 80 bodova.

Naši učenici su ostvarili odlične rezultate. Jan Kai Premec je točno riješio 75 % zadataka natjecanja i osvojio je 15. mjesto.

Mislav Vizjak je sa 90 % točno riješenih zadataka osvojio 3. mjesto u državi i za to je posebno nagrađen. Zahvaljujemo se Mislavu i Janu što su vrlo uspješno predstavili našu školu.

Mentorica Mirjana Kalavarić


0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)