Od 3. do 6. lipnja u Segetu Donjem održavalo se državno natjecanje mladih tehničara. Na natjecanju su sudjelovale učenice Marija Oštrkapa, 6. razred u kategoriji Robotsko spašavanje žrtve i Marta Kuparić, 8. razred u kategoriji Elektronika. 

Prvog dana natjecanja učenice su pisale pisanu provjeru znanja iz tehničke kulture, a potom su dva dana izrađivale tehničku tvorevinu. Marija je programirala robota da prođe određenu stazu, dok je Marta morala izraditi jedan elektronički sklop. Bilo je tu programiranja, slaganja robota, skidanja izolacije sa žica, lemljenja, slaganja kondenzatora, otpornika, dioda. Nakon sati i sati rada učenice su prezentirale svoje radove povjerenstvu i čekale objavu rezultata. Obje učenice su osvojile 10. mjesto u svojim kategorijama. Marti, koja završava 8. razred, želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju u srednjoj školi koju će odabrati. Kako Marija završava 6. razred, želimo joj puno sreće i uspjeha u sljedećoj godini i novoj prilici u Robotskom spašavanju žrtve.

Mentor učenicama je učitelj fizike i informatike Boris Tonc uz pomoć učiteljica tehničke kulture Nada Križaj i Anke Gačić.


0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)