Književnica Morea Baničević održala je susret za učenike od petog do osmog razreda u našoj školi. Također radi u školi kao profesorica engleskog jezika. Svi smo bili oduševljeni njezinim znanjem o knjigama, ali i o videoigrama te filmovima. Ali ne bilo koji žanr, već isključivo horor. Voli „It“ i „Ring“ i kaže da je „Minecraft za bebe“.

Napisala je nekoliko knjiga od kojih su nas najviše zainteresirale “Demon školske knjižnice” i “Mjesečari Monteriera” pa je i ukratko prepričala o čemu govore. Imali smo jako puno pitanja, pogotovo zato što nemamo svaki dan priliku razgovarati sa spisateljicom koja piše “dječje hororce”.

Budući da je iz Rijeke, pitali smo je kakav je život tamo. Na to nam je bez imalo razmišljanja odgovorila kako je prekrasno po zimi, a ružno preko ljeta zbog previše turista. Voli tišinu, odlaske u šumu i kaže da se književnost i videoigre preklapaju. Rekla nam je da je velika ljubiteljica životinja, osobito pasa. Ima i dva psa koji se zovu Griša i Nuri.

Čak je rekla i da joj glava radi „sto na sat“. Po mom mišljenju, mnogi učenici se poistovjećuju s njom jer apsolutno razumije nas djecu i nemamo osjećaj da razgovaramo s odraslom osobom. Svima se jako svidio njezin posjet, a osobito strastvenim ljubiteljima horora. Uživali smo, a sve što je lijepo kratko traje.

Na kraju susreta je podijelila autograme skoro svima nama. Potakla je i dosta učenika da pročitaju njezine knjige.

Napisala: Maria Milanović Vugrač, 6.c


0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)