Jučer smo otpratili naše goste, učenike i učitelje, iz partnerskih škola IES Alonso de Ercilla u Ocañi (Španjolska) i Middenschool Sint-Pieter u Oostkampu (Belgija). Dok su nam se miješali osjećaji sreće i tuge, padali zagrljaji i pokoja suza, prisjetili smo se tjedna koji smo proveli zajedno, po prvi put u Hrvatskoj u našoj školi.

Partnere smo s nestrpljenjem dočekali u utorak, 14. svibnja, u popodnevnim satima. Susret je bio pun emocija, jer su nam došli učenici koje su naši učenici posjetili u Belgiji u veljači te u Španjolskoj u travnju ove godine.

Tjedan susreta započeli smo programom dobrodošlice te igrama povezivanja i timskog rada u našem prekrasnom gradskom parku. Nakon ručka učenici domaćini proveli su ih po našoj školi i pokazali im svoje najdraže kutke škole.

Srijedu smo započeli informativnom šetnjom gradom koju su vodili naši učenici. Uslijedila je radionica Ježeva kućica na kojoj su učenici izrađivali ježiće od recikliranog materijala te ukrašavali okvire za slike štapića. Nastavili smo s radionicom jezičnih igara i astronomijom. Dan smo završili s radom rukama na radionici školske zadruge Nemčićevi suncokreti. Izrađivali su naušnice, prirodni balzam za usne i slike od kamenčića.

Sljedeći dan smo cijeli proveli u prirodi, nastojeći se odmaknuti od svakodnevne tehnologije, pa smo se spuštali Dravom i vrijeme proveli u igri u Adrenalinsko-rekreacijskom centru Pozoj. Između igara učenici su ispitivali pH vode iz Drave te promatrali pokožicu luka pod mikroskopom.

Petak su započeli radionicu o glagoljici gdje su naučili napisati svoje ime na glagoljici i izrađivati mala umjetnička djela tehnikom quillinga. Dobili su priliku posjetiti i Gradsku knjižnicu „Fran Galović“ i saznati posebnosti knjižnice. Na sljedećoj radionici još smo malo vježbali svoje engleske jezične vještine, a potom i naučili vezati kravatu. Dan smo završili radionicom robotike koji su učenici uspješno savladali.

Jučer, posljednjeg dana, napravili smo rezime cijelog Tjedna te gostima dodijelili certifikate.

Zahvaljujemo svim roditeljima koji su velikodušno primili učenike goste u svoj dom i uljepšali im boravak u Koprivnici, kao i svim učiteljima i ostalim vanjskim suradnicima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji ovog Tjedna! Dojmove učenika i učitelja pogledajte u velikoj fotogaleriji: TJEDAN MOBILNOSTI U OŠ ANG

S ovim Tjednom mobilnosti ne prestaju naše aktivnosti za ovu školsku godinu. Naime, već nam danas stižu u posjet četiri francuske učiteljice koje dolaze na promatranje nastave u naše učionice.

Koprivnica, 19. svibnja 2024.


0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)