Od 22.-24.4.2024. godine u Vodicama se održalo Državno natjecanje iz matematike na kojem je sudjelovalo čak troje naših učenika: Ivan Zagrajski, Mislav Vizjak i Grgur Zagrajski.

Prvog dana razgledali smo Vodice, a drugog dana održalo se i samo natjecanje. Učenici su pisali 3 sata nakon čega je slijedio zasluženi odmor. Popodne smo imali organizirani odlazak u Šibenik gdje smo posjetili Tvrđavu sv. Ivana i Tvrđavu Barone nakon čega smo se vratili u hotel. Povjerenstvo je ispravljalo radove dosta dugo, nakon čega su bile moguće žalbe.

Treći dan je bilo svečano proglašenje rezultata. U kategoriji petih razreda Ivan Zagrajski osvojio je odlično 11. mjesto čime je zaradio i pohvalu! U kategoriji sedmih razreda imamo dvoje učenika među 5 najboljih. Grgur Zagrajski osvojio je 5. mjesto i pohvalu, a Mislav Vizjak je 3. matematičar u državi čime je osvojio 2. nagradu! Svojim plasmanom Mislav je osigurao i sudjelovanje na Hrvatskoj juniorskoj matematičkoj olimpijadi koja će se održati 7. i 8. svibnja 2024.

Čestitamo našim matematičarima na sjajnim rezultatima!

                                                                                                          Hrvoje Šelimber


0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)