Ove je godine Noć knjige posvećena 150. godišnjici rođenja poznate hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić. Učenici produženog boravka i učiteljica Tajana Rižner u školskoj knjižnici poslušali su Ivaninu basnu „Pas i vuk“ koju im je pročitala školska knjižničarka. Nakon razgovora o basni, napravili su lutkice s likovima iz basne te pokušali napraviti i mali lutkarski igrokaz. Saznali su najvažnije podatke  o životu Ivane Brlić-Mažuranić koristeći se enciklopedijama i leksikonima. Za kraj, zabavili su se izrađujući Ivanine ekošešire uz kokice i sok. Reciklirani šeširi su napravljeni od novinskog papira i materijala koji nam je ostao od prijašnjih radionica (krep-papir, pomponi, žice). Na taj su način spojena dva važna datuma – Dan planeta Zemlje i Noć knjige.

Učenici 3.b razrednog odjela i učiteljica Ljupka Mihailović posjetili su interaktivnu izložbu za djecu „Uđi u priču“  postavljenu u Knjižnici i čitaonici Fran Galović. Izložbu o životu i djelu Ivane Brlić-Mažuranić  pripremila je dugogodišnja suradnica knjižnice, odgojiteljica Gordana Bonta. Priču o Regoču pročitala im je knjižničarka Danijela Petrić. Nakon priče, učenici su izrađivali straničnike, tražili izlaz iz labirinta, igrali memory s likovima iz djela, slagali kokce, istraživali zanimljivosti o životu Ivane Brlić-Mažuranić. Učenici su kao obaveznu lektiru u ožujku morali pročitati knjigu „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“ pa su izložbom produbili svoje znanje o „hrvatskom Andersenu “.

Učenici 4.a i 4.b razrednog odjela (učiteljice Dragana Dukarić i Dragana Antić) sa školskom knjižničarkom obradili su lektiru Šuma Striborova. Učenici su prepričavali priču koristeći se slikama iz priče, a nakon toga zamislili kako bi Ivana Brlić- Mažuranić izgledala u moderno doba i nacrtali je.

Sve fotografije pogledajte u galeriji: Noć knjige

Svoje znanje o Ivani Brlić-Mažuranić možete provjeriti i u kvizu na poveznici: Kviz o Ivani


0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)