JELOVNIK – REDOVNA
08.09.25. | ponedjeljak | Masno pecivo, čokoladno mlijeko, banana |
09.09.25. | utorak | Pizza, voćni sok |
10.09.25. | srijeda | Špageti bolognese, cikla, kruh, kolač |
11.09.25. | četvrtak | Panirani pileći odrezak, šarena riža, salata, kruh, voćni sok |
12.09.25. | petak | Panirani riblji štapići, francuska salata, kruh, kolač |
JELOVNIK – PRODUŽENI BORAVAK
08.09.25. | ponedjeljak | Panirani pileći medaljoni, pomfrit, kruh, voćni sok |
09.09.25. | utorak | Pureća rolada, mlinci, kruh, buhtla čokolada |
10.09.25. | srijeda | Rižoto od piletine, cikla kruh, šareni kolač |
11.09.25. | četvrtak | Goveđi gulaš, tjestenina, salata, kruh, krafna |
12.09.25. | petak | Pizza, voćni sok |
*Škola zadržava pravo na izmjenu jelovnika zbog izvanrednih okolnosti
- Najčešći alergeni
NAJČEŠĆI ALERGENI :
1. Žitarice koje sadrže gluten (pšenica, raž, ječam, pir, zob) bez glutena (kukuruz, heljda, proso, riža…)
2. Jaja i proizvodi od jaja
3. Riba i riblji proizvodi
4. Kikiriki i proizvodi od kikirikija
5. Zrna soje i proizvodi od soje
6. Mlijeko i mliječni proizvodi
7. Orašasto voće
8. Celer i njegovi proizvodi
9. Gorušica i proizvodi od gorušice
10. Sjeme sezama i proizvodi od sjemena sezama
11. Sumporni dioksid/sulfiti
12. Lupina i proizvodi od lupine
13. Mekušci i proizvodi od mekušaca
Za dodatna pitanja vezana uz alergene koje sadržava hrana, učenici i roditelji se mogu javiti osoblju kuhinje.