U OŠ Andrije Palmovića u Rasinji 14.5.2024. održala se još jedna smotra Učeničkih zadruga s područja Koprivničko-križevačke županije. Ove godine sudjelovalo je deset učeničkih zadruga od ukupno 24. Posebni gosti bili su nam UZ Jabuka iz OŠ Martijanec i UZ Pupoljak iz Donje Dubrave.

    Na samom početku sve prisutne pozdravio je ravnatelj škole Krunoslav Belaj. Uz njega prigodnim riječima pozdravili su nas i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić te načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman. Na kraju nas je pozdravio i voditelja podružnice HSUZ-a Koprivničko-križevačke županije Krunoslav Havaić.

   Nakon prigodnog programa pristupilo se razgledu štandova, predstavljanju svih zadruga te vrednovanju radova. Sve su učeničke zadruge pokazale zanimljive, te raznovrsne ukrasne i uporabne predmete. Mi smo prezentirali naušnice od fimo mase pod mentorstvom učiteljice Sandre Šimonek, vaze od brezovih grana i epruveta, mini difuzore za automobile te slike od kamenčića.

Naše vrijedne zadrugarke, Luca Jukić i Marta Jurenec izvrsno su predstavile našu školu.

Nakon ocjenjivanja naša učenička zadruga zauzela je odlično 3. mjesto dok je prvo mjesto osvojila UZ iz Rasinje.

   Veliko hvala upućujemo našim zadrugarima koji su tijekom cijele godine dolazili na radionice i izrađivali sve zanimljive predmete koje smo ovdje ponosno izložili.

Također, zahvala ide i našoj Jeleni Sabolić na uređenju štanda, a zatim i svim ostalim voditeljima sekcija koji tijekom cijele godine vrijedno mentoriraju učenike.

Učiteljica Martina Hegedušić


0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)