U ožujku je održano natjecanje mladih tehničara u Osnovnoj školi „Prof. Blaž Mađer“ u Novigradu Podravskom. Ove godine natjecanje je za našu školu posebnije i bogatije jer su se naši učenici natjecali u 5 kategorija. U kategoriji Elektrotehnika natjecao se učenik Josip Sušilović, 8.r. s mentoricom Nadom Križaj koji zbog ozljede ruke nije mogao pristupiti natjecanju. U kategoriji Robotsko spašavanje žrtve natjecali su se učenici Ivan Kišićek, 6.r., Marija Oštrkapa, 6.r., i Maria Milanović Vugrač, 6.r. s mentorom Borisom Toncom, u kategoriji Elektronika natjecala se učenica Marta Kuparić, 8.r. s mentorom Borisom Toncom, u kategoriji Fotografija natjecao se učenik Ilan Premec, 6. r. s mentoricom Željkom Hanžek i u kategoriji Maketarstvo i modelarstvo natjecao se učenik Dan Magdić, 5. r. s mentorom Borisom Toncom.

U 10 sati počelo je natjecanje koje traje 3 sata. Prvo su učenici rješavali teorijske zadatke, a zatim su pristupili izradi tehničke tvorevine. Nakon završetka izrade tehničke tvorevine, učenici su pred članovima komisije predstavili i  branili svoj rad.

Veseli nas što su naši učenici ostvarili vrhunske rezultate, a to su:

Robotsko spašavanje žrtve

1. mjesto Marija Oštrkapa, 2. mjesto Maria Milanović Vugrač, 3. mjesto Ivan Kišiček

Maketarstvo i modelarstvo

2. mjesto Dan Magdić

Fotografija

2. mjesto Ilan Premec  

Elektronika

1. mjesto Marta Kuparić

Napomenimo kako je Marta za svoje predstavljanje tehničke tvorevine dobila pohvale povjerenstva.

U lipnju, na državnom natjecanju mladih tehničara, našu školu i Grad Koprivnicu predstavljat će učenice Marija Oštrkapa i Marta Kuparić s mentorom Borisom Toncom jer su osvojili prvo mjesto na županijskom natjecanju.


0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)