Nemčići prikupljali školski pribor

Učenici iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski prikupljali školski pribor za korisnike Socijalne samoposluge

logo2-volim volontiranje

KOPRIVNICA – U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica, članovi volonterske grupe u Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“ su u četvrtak 21. veljače 2019. godine, prikupljali školski pribor i torbe.

Prikupljanje je organizirano kao aktivnost u sklopu projekta 'Volimo volontiranje'. Učenici škole pokazali su koliko im znači pomaganje drugim osobama te je prikupljeno 472 komada raznovrsnog školskog pribora i 15 školskih torbi.

Ovakvim aktivnostima odgajamo djecu za volontiranje, a istovremeno potičemo i njegujemo dječju solidarnost, velikodušnost, dobrovoljnost i humanost, neka od temeljnih načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Sav prikupljen školski pribor biti će podijeljen korisnicima Socijalne samoposluge i Pučke kuhinje Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica koji nisu u mogućnosti svojoj djeci priuštiti nove školske torbe i školski pribor.

Projekt 'Volimo volontiranje' u sklopu kojeg se održavaju akcije prikupljanja u sve tri gradske osnovne škole, a za Socijalnu samoposlugu financiran je iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program 'Učinkoviti ljudski potencijali' 2014.-2020.), a provodi se od 01. rujna 2017. godine. Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, koprivničke osnovne škole „Đuro Ester“, „Braća Radić“ i „Antun Nemčić Gostovinski“ te Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

volimo volontiranje lenta eu

 

ANG 1

ANG 2

ANG 3

ANG 4

ANG 5

ANG 6

ANG 7