"Volimo volontiranje" u siječnju i veljači 2019.

Logo Volimo volontiranje

 

U sklopu Projekta 'Volimo volontiranje' održan je Okrugli stol 'Kako privući i zadržati volontere'

KOPRIVNICA – U Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica je, u suradnji s Obrtničkim učilištem „Pouka“, u ponedjeljak 25.2.2019. održan Okrugli stol na temu „Kako privući i zadržati volontere“ u sklopu projekta „Volimo volontiranje“, a moderatorica je bila Vlatka Vincetić iz Čakovca.

Održavanje Okruglog stola bilo je namijenjeno predstavnicima udruga koje okupljaju volontere i organizatorima volontiranja, projektnim partnerima, voditeljima volontera i djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a raspravljalo se o mogućnostima volontiranja, na koji način senzibilizirati javnost da se uključi u volontiranje te o poboljšanju odnosa između organizatora volontiranja i volontera. Pozivu na sudjelovanje odazvali su se partneri u projektu i više udruga koje djeluju na području Koprivničko-križevačke županije i grada Koprivnice: Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Udruga volontera Podravke „Puls“, Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije, Udruga srčanih bolesnika Koprivničko-križevačke županije “Srce“, ,,Folklorni ansambl „Koprivnica“ i Klub žena s bolestima dojke „Nada“ čiji su se članovi aktivno uključili u raspravu i iznijeli svoja mišljenja o volontiranju te na koji način privlače i animiraju svoje volontere, a pogotovo mlade, da se uključe u razne humanitarne aktivnosti. Osim udruga u raspravu su se uključili i brojni volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica koji su istaknuli svoja pozitivna iskustva stečena volontiranjem.

Projekt „Volimo volontiranje“ Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi od 1.9.2017. u suradnji s partnerima Udrugom volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Gradom Koprivnica i koprivničkim osnovnim školama „Đuro Ester“, „Braća Radić“ i „A. N. Gostovinski“ , a financiran je u sklopu Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.166.365,04 kn.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Naslovna

Okrugli stol 1

Okrugli stol 2

Okrugli stol 3

Okrugli stol 5

Okrugli stol 6

Okrugli stol 7

Okrugli stol 8

 


 

 

U TC Supernova prikupljeno 200 kilograma hrane i 32 komada higijenskih potrepština

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u subotu 16. veljače 2019. godine organiziralo i provelo redovnu akciju prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u sklopu projekta “Volimo volontiranje” u Trgovačkom centru Supernova. Uz podršku volontera koji su kupcima dijelili letke s popisom potrebnih namirnica i prikupljali donacije, ukupno je prikupljeno 200 kilograma raznih prehrambenih namirnica te 32 komada higijenskih potrepština!

Sve donacije naših sugrađana, koji su i ovaj put bili velikodušni, biti će podijeljene korisnicima Socijalne samoposluge gdje se svake srijede pozivaju obitelji s područja grada Koprivnice da preuzmu pakete s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Još jednom zahvaljujemo svima koji su podržali ovu akciju, a posebno na donacijama kojima su omogućili da i dalje nastavimo pomagati onima kojima je potrebno. Ovim putem također pozivamo sve one koji naknadno žele donirati prehrambene namirnice ili higijenske potrepštine, da ih mogu donijeti i u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Braće Radića 7.

Akcija je organizirana u sklopu projekta “Volimo volontiranje” financiranog iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.), a provodi se od 01. rujna 2017. godine. Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, koprivničke osnovne škole “Đuro Ester”, “Braća Radić” i “Antun Nemčić Gostovinski” te Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Supernova naslovna

Supernova1

Supernova2

Supernova3

Supernova4


 

U Robnom centru KTC prikupljeno 130 kilograma hrane i 23 komada higijenskih potrepština

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u utorak 5. veljače 2019. godine organiziralo i provelo akciju prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u Robnom centru KTC. Uz velikodušnu pomoć naših vrijednih volontera koji su i ovaj put dijelili letke s popisom namirnica koje su potrebne i prikupljali donacije od kupaca, ukupno je prikupljeno 130 kilograma raznih prehrambenih namirnica I 23 komada higijenskih potrepština!

Sve donacije naših sugrađana, koji su I ovaj put bili darežljivi, biti će podijeljene našim korisnicima u Socijalnoj samoposluzi gdje se jednom tjedno kroz čitavu godinu, pozivaju obitelji s područja grada Koprivnice da preuzmu svoje pakete s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Još jednom zahvaljujemo svima koji su podržali ovu akciju, a posebno na donacijama kojima su omogućili da i dalje nastavimo pomagati onima kojima je potrebno. Ovim putem također pozivamo sve one koji naknadno žele donirati prehrambene namirnice ili higijenske potrepštine, da ih mogu donijeti i u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Braće Radića 7.

Akcija prikupljanja donacija organizirana je u sklopu projekta “Volimo volontiranje” financiranog iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.), a provodi se od 01. rujna 2017. godine. Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, koprivničke osnovne škole “Đuro Ester”, “Braća Radić” i “Antun Nemčić Gostovinski” te Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

KTC naslovna

KTC 1

 

 


 

 

U Osnovnoj školi „Đuro Ester“ prikupljeno 156 kilograma odjeće

Koprivnica – Učenici Osnovne škole „Đuro Ester“, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica, prikupljali su odjeću od svojih kolega i prijatelja učenika i nastavnika na Volonterskoj točki u svojoj školi. Akcija prikupljanja osmišljena je u sklopu projekta 'Volimo volontiranje', a sve donacije namijenjene su za socijalno potrebite sugrađane.

Vrijedni mali volonteri marljivo su u četvrtak, 24. siječnja 2019. godine., prikupljali donacije i odlagali u košaru sve donirano. Njihovi plemeniti školski prijatelji i kolege bili su vrlo darežljivi te donirali 156 kilograma odjeće.

Sve će donacije biti podijeljene korisnicima Socijalne samoposluge.

U ime Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, partnera u projektu i naših vrijednih volontera zahvaljujemo svima na ovoj nesebičnoj gesti humanosti i solidarnosti!

Projekt „Volimo volontiranje“ provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima Udrugom volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Gradom Koprivnica i koprivničkim osnovnim školama „Đuro Ester“, „Braća Radić“ i „A. N. Gostovinski“ , a financiran je u sklopu Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.166.365,04 kn.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

duroester

 


 

 

 

U Trgovačkom centru Supernova prikupljeno 260 kilograma hrane i 58 komada higijenskih potrepština

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u subotu 19. siječnja 2019. godine organiziralo i provelo još jednu akciju prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u Trgovačkom centru Supernova. Uz svesrdnu pomoć volontera koji su i ovaj put dijelili letke s popisom namirnica koje su potrebne i prikupljali donacije od kupaca, ukupno je prikupljeno 260 kilograma raznih prehrambenih namirnica te 58 komada higijenskih potrepština!

Sve donacije naših sugrađana, koji su još jednom bili široke ruke, biti će podijeljene našim korisnicima u Socijalnoj samoposluzi gdje se svake srijede pozivaju obitelji s područja grada Koprivnice da preuzmu svoje pakete s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Još jednom zahvaljujemo svima koji su podržali ovu akciju, a posebno na donacijama kojima su omogućili da i dalje nastavimo pomagati onima kojima je potrebno. Ovim putem također pozivamo sve one koji naknadno žele donirati prehrambene namirnice ili higijenske potrepštine, da ih mogu donijeti i u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Braće Radića 7.

Akcija je organizirana u sklopu projekta “Volimo volontiranje” financiranog iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.), a provodi se od 01. rujna 2017. godine. Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, koprivničke osnovne škole “Đuro Ester”, “Braća Radić” i “Antun Nemčić Gostovinski” te Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

volimo volontiranje lenta eu

Supernova naslovna

Supernova 1

Supernova 2

Supernova 3

Supernova 4