Veselo u školi na početku školske godine!

Prvi razred, razredni odjeli a, b i c veselo su u školi proveli prva dva tjedna. Svi koji rade u školi i stariji učenici žele im pomoći i trude se da im početak bude zanimljiv i da se što prije prilagode.

13

U školu su nam tako došli i gosti iz Hrvatskog autokluba i podsjetili đake prvake kako sigurno doći u školi i iz škole. Zebra je učenicima jako zanimljiv lik koji u slikovnici jasno uči djecu kako sigurno prijeći prometnicu ili kuda pravilno hodati i što znače boje na semaforu. Svaki je prvašić dobio na poklon reflektirajuću vrećicu u koji su bili pokloni za sigurniji i lakši početak nastave. Prometna policija se također brine da bi se učenici sigurnije osjećali u prometu. Odrasle su upozorili da je počela nastavna godina, a male putnike podsjetili kako se kretati u prometu.

Kako bi svi bili sigurni da su mali đaci naučili sve potrebno, posjetili su na Trgu bana Josipa Jelačića štand koji su za njih pripremili HAK, Prometna policija i Civilna zaštita iz Koprivnice. Naučeno su đaci pokazali prometnoj policiji i uvjerili se da znaju kako prijeći obilježen pješački prijelaz i kako se uvjerili i sigurno prijeći cestu. Učiteljicama su pripremili edukativne materijale koji će olakšati učenje o situacijama koje se mogu dogoditi-potres, poplava i požar i kako se ponašati u navedenim situacijama.

Učenici su mogli samo zaključiti da se u školi i u našem gradu mogu osjećati sigurnije kad svi brinu o njima.

3

6

7

8

9

10

12

14

16

18

19