Mislav Vizjak i matematički uspjesi

Mislav Vizjak učenik je 6.a razreda naše škole te je ove školske godine ostvario zavidne uspjehe na svim natjecanjima iz matematike na kojima je sudjelovao.

viber slika 2023-07-07 13-01-25-413

Počeo je sa školskim natjecanjem iz matematike te ostvario maksimalan broj bodova plasiravši se na županijsko natjecanje. Zatim je na županijskom natjecanju također osvojio 1. mjesto te dobio poziv za državno natjecanje u Poreču.

U međuvremenu je sudjelovao na natjecanju „Klokan bez granica“ na kojem sudjeluju učenici iz cijele Hrvatske. Osvojio je ukupno 5. mjesto u Hrvatskoj, odnosno 2. rezultat po bodovima, a natjecao se u kategoriji 6. i 7. razreda!

Slijedilo je državno natjecanje u Poreču od 24. – 26.4.2023. godine na koje je bilo pozvano samo 20-ak učenika u svakoj kategoriji. Na natjecanju smo se družili s učenicima i mentorima iz cijele Hrvatske, razgledali Poreč, a nakon 3 sata rješavanja teških matematičkih zadataka uslijedilo je iščekivanje rezultata. Trud i učenje su se isplatili te je Mislav osvojio izvanredno 5. mjesto u Hrvatskoj čime je osvojio 2. nagradu!

Posljednje matematičko natjecanje na kojem je sudjelovao ove školske godine bila je Mathema u Koprivnici koja je održana 26.5.2023. Riječ je o ekipnom natjecanju na kojem sudjeluje više od 900 natjecatelja iz raznih dijelova Hrvatske, a Mislavova ekipa je suvereno osvojila 1. mjesto u svojoj kategoriji šestih razreda!

Čestitamo Mislavu na odličnim uspjesima iz matematike u ovoj godini te se nadamo da će ubuduće biti tako uspješan, a možda čak i nadmašiti sve ovo što je postigao do sada!

 

viber slika 2023-07-07 13-01-45-457