Socijalna samoposluga u KTC-u

Logo Volimo volontiranje

U Robnom centru KTC velikodušno ste darovali oko 150 kilograma raznih namirnica

KOPRIVNICA – U Robnom centru KTC u Koprivnici provedena je akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu, a u sklopu projekta 'Volimo volontiranje'.

Akcija je održana u subotu 6. listopada 2018. godine uz pomoć volontera Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, koji su na ulazu u trgovinu dijelili letke s popisom namirnica koje se mogu donirati te je tom prilikom prikupljeno oko 150 kilograma prehrambenih namirnica i  28 komada raznih higijenskih potrepština.

Naši su sugrađani i ovaj put podržali akciju te donirali brašno, tjesteninu, ulje, rižu i ostale namirnice koje će biti podijeljene građanima slabijeg imovinskog stanja.

Još jednom zahvaljujemo svima na donacijama čime su omogućili da pomognemo najpotrebitijima te pozivamo sve koji naknadno žele donirati prehrambene namirnice ili higijenske potrepštine, da ih donesu u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Braće Radića 7.

Projekt 'Volimo volontiranje' u sklopu kojeg se održavaju akcije prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu financiran je iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program 'Učinkoviti ljudski potencijali' 2014.-2020.) u iznosu od 1.166.365,04 kn. Provodi se od 1. rujna 2017 do 31. kolovoza 2019. godine. Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, koprivničke osnovne škole „Đuro Ester“, „Braća Radić“ i „Antun Nemčić Gostovinski“ te Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

1

2

3

4

5

 


 

U KTC-u u Koprivnici održati će se 18. ovogodišnja akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica nastavlja s provođenjem akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u sklopu projekta 'Volimo volontiranje', a ove subote 6. listopada '18. akcije se održava u Robnom centru KTC, Ivana Česmičkog 15 u Koprivnici. Naši vrijedni volonteri će po već poznatom rasporedu, u vremenu od 9 do 13 sati, kupcima dijeliti letke s popisom potrebnih namirnica kako bi oni koji žele i mogu znali što mogu donirati za potrebe Socijalne samoposluge.

Trenutno nam nedostaju slijedeće namirnice: brašno, sol, riža, juhe, konzerve, keksi, kava, wc papir, šampon, sapun i ostale raznovrsne prehrambene i higijenske namirnice.

Molimo naše sugrađane, koji su u mogućnosti, da doniraju nešto od navedenog te na taj način pomognu onima kojima je potrebno. Korisnicima Socijalne samoposluge paketi s osnovnim prehrambenim namirnicama dijele se jednom tjedno, a prema Sporazumu između Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Grada Koprivnice pravo na pakete ostvaruju osobe s prebivalištem na području Koprivnice, korisnici su prava na pomoć za podmirenje troškova stanovanja sukladno propisima Grada Koprivnice, nisu korisnici Pučke kuhinje te su stariji od 60 godina ili radno nesposobni.

Projekt 'Volimo volontiranje' provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima Udrugom volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Gradom Koprivnica i koprivničkim osnovnim školama „Đuro Ester“, „Braća Radić“ i „A. N. Gostovinski“ , a financiran je u sklopu Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.166.365,04 kn. Provedba je počela 1. rujna 2017. kada je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica kao nositelj projekta u ime partnerstva potpisalo Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.


Unaprijed zahvaljujemo svima na dobrovoljnim donacijama!

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

volimo volontiranje lenta eu

KTC