Upis u srednju školu za školsku godinu 2013./2014.

OBAVIJEST

Obavještavaju se roditelji/skrbnici učenika osmih razreda da će im stručna pomoć oko upisa učenika u srednju školu biti dostupna u terminu 16.00 – 17.00 sati svakog ponedjeljka za vrijeme trajanja nastave (do 14. 6.), a moguće je dogovoriti i drugi termin s razrednikom. Nakon završetka nastave bit će utvrđen novi termin o kojem će biti pravovremeno obaviješteni.

 

PODSJETNIK RODITELJIMA - 3. 7. 2013.   je 
krajnji rok za zaprimanje potpisanih prijavnica  koje učenici donose razrednicima  ili u Tajništvo škole, svakodnevno,   od 9.00 do 12.00 sati.

Ovdje objavljujemo novosti i važne dokumente koje donosi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

vezane uz upis učenika u prve razrede srednjih škola za školsku godinu 2013./2014.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOŠ) donijelo je 22. siječnja 2013. godine Odluku o elementima i kriterijima za upis kandidata u I. razred srednjih škola u školskoj godini 2013./2014. u kojoj se utvrđuju elementi vrednovanja temeljem kojih se kandidati upisuju u srednje škole. U odluci se može pročitati kako se vrednuje kandidatov uspjeh u osnovnom obrazovanju, temeljem čega se mogu dobiti izravan upis ili dodatni bodovi, kako se utvrđuje ukupan rezultat te koji je bodovni prag za pojedine vrste obrazovnih programa. Cijeli tekst Odluke zajedno s popisom predmeta posebno važnih za upis možete preuzeti ovdje. 

Učenici koji se planiraju upisati u obrtnička zanimanja (srednje strukovne škole), nakon utvrđene ljestvice poretka kandidata za upis, dužni su u roku od 7 dana dostaviti srednjoj strukovnoj školi sklopljeni Ugovor o naukovanju. Ovdje možete preuzeti popis aktivnih licenciranih radionica s područja Bjelovarsko-bilogorske županije koje ispunjavaju uvjete za prijem naučnika.

MZOŠ i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet izdali su i brošuru o upisima u srednje škole pod nazivom "Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2013./2014.". Preuzmite brošuru za prijavu i upis u srednju školu za školsku godinu 2013./2014.

15. travnja 2013. godine MZOŠ je pustio u  rad mrežnu stranicu Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole www.upisi.hr, što ujedno označava i službeni početak e-upisa u srednje škole. Ovdje možete preuzeti i korisničke upute podijeljene po cjelinama.


Priloženi dokumenti:

Odluka_o_elementima_i_kriterijima_za_izbor_kandidata_za_upis_u_srednje_skol~.pdf

Popis_predmeta_posebno_vaznih_za_upis.pdf

Brosura_upisi_u_srednju_skolu.pdf

Kratka_slikovna_upute_za_prijavu_u_sustav_upisi.hr.pdf

Uputa_za_prijavu_u_sustav_upisi.hr.pdf