Izvrstan uspjeh naših matematičara na državnom natjecanju

63. državno natjecanje iz matematike za osnovne i srednje škole održalo se od 10. do 12. svibnja 2022. godine u Vodicama.

Grgur Zagrajski i Mislav Vizjak, učenici petog razreda i jedini osnovnoškolski predstavnici naše Škole, grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije pokazali su iznimno matematičko znanje, kombinatorne i logičke vještine koje su im osigurale izvrstan uspjeh.

 vodice5

Mislav Vizjak je pohvaljen osvojivši 8.mjesto ( šesti rezultat u ukupnom poretku), a Grgur Zagrajski je osvojio III.nagradu i 5.mjesto u konkurenciji 23 učenika petih razreda cijele RH koji su bili pozvani na 63.državno natjecanje iz matematike. Mentori učenicima su učitelji matematike, Hrvoje Šelimber i Vladimir Bermanec.

Hrvatsko matematičko društvo Zagreb je osiguralo nagrade najboljim učenicima. Također, zahvaljujući donacijama tvrtki Hashcode, Nanobit i Photomath, za sve učenike (njih 250) i njihove mentore/pratitelje, osiguran je izlet brodom na Faustov otok (otok Prvić) i posjet Memorijalnom centru Fausta Vrančića u Prvić Luki za vrijeme vrednovanja učeničkih radova, u srijedu, 11.svibnja 2022. u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva Zagreb.

Prije samog izleta, za vrijeme natjecanja u prijepodnevnim satima, učitelji su imali priliku poslušati predavanja članova Državnog povjerenstva o Diofantskim jednadžbama i različitim načinima rješavanja jednom geometrijskog zadatka te vrednovanja istih. Predavanja su bila iznimno poučna i primjenjiva u daljnjem radu s matematički darovitim učenicima.

U društvu matematičke elite, lijepe naše Republike Hrvatske, učenici i učiteljice su uživali na socijalnoj, kulturološkoj, intelektualnoj kao i gastronomskoj razini.

Čestitamo Mislavu i Grguru na uspjehu i zahvaljujemo na ukazanom povjerenju naše ravnateljice, njihovih mentora i roditelja.

Katarina Hudelist i Željka Hanžek

vodice2

vodice1

vodice3

vodice4