Korisni savjeti

Nemčići u Španjolskoj

U sklopu projekta ‘Znam odakle sam’ mi učenici Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ Filipa Borščak Matić, Roko Šimunović, Lovro Mršić i Hana Hodak putovali smo u Španjolsku u razdoblju od 25. svibnja do 1. lipnja 2019. u pratnji ravnateljice Gordane Gazdić-Buhanec i učitelja Nina Klobučarića. Naše odredište je bilo malo mjesto u srcu pokrajine

Extremadura Zalamea de la Serena, gdje smo se susreli s partnerima iz Grčke, Italije, Poljske, Mađarske i Španjolske.

Upoznali smo španjolsku kulturu, ponajviše od obitelji koje su nas ugostile na tjedan dana. Već prvog dana predstavili su nam svoju školu i upoznali nas sa svojim gradom. Tijekom tjedna imali smo brojne aktivnosti kroz koje smo upoznali običaje i kulturu, ne samo Španjolske već i drugih zemalja uključenih u projekt. Upoznali smo se pobliže s njihovom glazbom kroz pjesmu i ples. Posjetili smo brojna mjesta kao što su Trujillo, Capilla, Belen, Valla de la Serenu, Isla de Zajur i Don Benito. Uz razgledavanje krajolika posjetili smo jezero Zajur na kojem smo imali vodene aktivnosti i naučili upravljati kajakom. Kušali smo ukusna i neobična jela te upijali nova znanja o tuđim kulturama. Komunicirali smo isključivo na engleskom jeziku, međutim naučili smo i poneku španjolsku rečenicu.

Tjedan dana proveli smo u potpuno drugoj zemlji, u drugoj kulturi i možemo reći da nam je to bilo nezaboravno iskustvo. Posebno zahvaljujemo Podravki d.d. što nam je pomogla u realizaciji ove mobilnosti.

Erasmus+ mobilnosti preporučili bismo i drugim učenicima jer su prednosti i koristi takve terenske nastave nebrojene! Stoga, ohrabrite se, putujte, jačajte svoje jezične sposobnosti i stječite nova prijateljstva uz Erasmus+!

1

2-min

3-min

4-min