Spletom aktivnosti Nemčići sudjelovali u proslavi Dana grada

Grad Koprivnica 4. studenog 1356. g. dobio je povlastice slobodnog kraljevskog grada od hrvatsko-ugarskog kralja Ludovika I. Anžuvinca i taj dan danas se obilježava kao Dan grada. Ove godine naš grad proslavio je 666. rođendan.

U subotu, 5. studenoga 2022. u organizaciji Grada, učenici i učitelji naše škole pridružili su pripremljenim aktivnostima bogatom i veselom programu kako bi proslavili rođendan svojeg grada. Proslava je bila organizirana u Nemčićevoj ulici.

7

Svoja pjevačka umijeća predstavio je Pjevački zbor pod vodstvom učiteljice Irene Falat, a pripremili su pjesme Nene Belana „Stojin na kantunu“ i Franka Sinatre „Strangers in the night“. Mali recitatori 3.b r. krasnoslovili su pjesme Paje Kanižaja, a učenici 3.c izveli su dramski prikaz Jadranke Čuničić Bandov, učenike su pripremile učiteljice Dragana Antić i Đurđica Pošta.

Izložbeno-prodajni štand naše škole predstavljali su učenici Učeničke zadruge "Nemčićevi suncokreti", „Mladi zadrugari“ i „Kulturno-kreativni inkubator“ s učiteljicama Helenom Balaško, Martinom Hegedušić i Jelenom Sabolić. Učenici su prodavali različite korisne i svrsishodne predmete. Izložbeno-prodajnom štandu pridružili su se i učenici

4.a r. s učiteljicom Suzanom Hergotić. Učenici 4. a istražili su njima najzanimljiviju znamenitost grada Koprivnice, nacrtali te uz podršku učiteljice izradili poučni straničnik. Mali Nemčići različite predmete i straničnike prodavali su u humanitarne svrhe.

3. c r. s učiteljicom Đurđicom Pošta priredili su likovnu izložbu u našoj školi 4. studenoga 2022. naziva Moja Koprivnica-Zeleni grad.

Sretan rođendan, Koprivnica!

Suzana Hergotić

6

5

4

3

2

1

izlozba