Nemčićevi suncokreti najbolji u županiji

Nemčićevi suncokreti najbolji u županiji

(Županijska smotra učeničkih zadruga u Rasinji 3.5.2022.)

   Nakon dvije godine online aktivnosti ovogodišnja XI. po redu Županijska smotra učeničkih zadruga Koprivničko-križevačke županije održana je uživo. Domaćin je kao i do sada bila OŠ Andrije Palmovića Rasinja. Sama smotra održana je u Društvenom domu, a sudjelovalo je deset od ukupno dvadeset i dvije učeničke zadruge s područja naše županije.

   Na samom početku, škola domaćin pripremila je lijep prigodni recitatorski i glazbeni program, a sve okupljene pozdravio je ravnatelj škole domaćina Krunoslav Belaj. Nakon njega prigodnim riječima obratila se tajnica HUUZ-a Blanka Horvat te voditelj podružnice Koprivničko-križevačke županije Krunoslav Havaić. Županijsku smotru otvorio je dožupan Ratimir Ljubić.

   Nakon otvorenja započelo se s obilaskom štandova, prezentiranjem i vrednovanjem praktičnih radova učeničkih zadruga kao i vrednovanjem samog izložbenog prostora. Našu školu i “Nemčićeve suncokrete” lijepo i uspješno prezentirale su učenice 7. razreda, Vanesa Horvat i Karolina Điko. Učenice su tako prezentirale postignuća škole i zadruge u prethodnom razdoblju, a učenica Karolina Điko je u kratkim koracima prezentirala proces izrade našeg prijavljenog rada - balzama za usne od kakao maslaca, ricinusovog ulja i pčelinjeg voska. Obje učenice aktivno pohađaju radionice naše zadruge i vrijedno pridonose idejama od početka petog razreda. Također, u pripremi i organizaciji izložbenog štanda uvelike su pomogle učiteljice Helena Balaško i Jelena Sabolić, a u pripremnom dijelu i snimanju filma o izradi balzama za usne pomogli su nam učenici Filmske i videodružine DokuMravec s voditeljicom Mihaelom Juriša.

   Sve prijavljenje zadruge pokazale su kreativnost prilikom izrade praktičnih radova, ali i uređenju izložbenog dijela. Učenici su pak pažljivo pratili međusobno izlaganje te upijali nove i zanimljive ideje. Nakon obilaska svih izložbenih štandova pristupilo se vrednovanju i proglašenju rezultata, a prosudbeno povjerenstvo izabralo je tri najbolje zadruge.

   UZ “Nemčićevi suncokreti” ostvarila je prvo mjesto dok su drugi i treći plasman ostvarile UZ Mak iz OŠ Mihovil Pavlek Miškina iz Đelekovca i UZ Kupina iz OŠ Andrije Palmovića iz Rasinje. Prve dvije rangirane izborile su plasman na Državnu smotru učeničkih zadruga koja će se u rujnu održati u Vinkovcima. Veselimo se tom uspjehu!

Učiteljice: Jelena Sabolić i Martina Hegedušić

Rasinja1

Rasinja2

Rasinja3