Učenička zadruga - Dan škole 2023.

Dana 13.6.2023. obilježili smo još jedan rođendan škole. Učenička zadruga pripremila je svoj mali izložbeno - prodajni štand na ulazu u Domoljub. Ovog puta, Nela i Marija, učenice 5. razreda u narodnim su nošnjama dočekale naše drage goste. Svi prisutni pohvalili su rad „Nemčićevih suncokreta“ i izložene proizvode.

Učiteljice: Jelena Sabolić i Martina Hegedušić

1

2

Županijska smotra učeničkih zadruga 2023.

U utorak 2. svibnja 2023. u Rasinji je održana XII. Županijska smotra učeničkih zadruga Koprivničko-križevačke županije, a povodom proslave Dana Općine Rasinja. Smotra se održala u novoizgrađenoj dvorani škole, a sudjelovalo je 15 zadruga s područja županije. Na početku prisutne su zadrugare pozdravili ravnatelj škole Krunoslav Belaj, zamjenik župana Ratimir Ljubić te voditelj podružnice Koprivničko-križevačke županije Krunoslav Havaić. Kratak, ali zanimljiv kulturno umjetnički program priredili su nam učenici OŠ Andrije Palmovića. 

Ove smo godine predstavili nove proizvode vrijednih ruku zadrugara – mini drvenu obitelj, mini drvenu obitelj od breze, ukrasne vjenčiće i ukrasne tegle. Učenice 5. i 6. razreda Luca Jukić i Marta Jurenec odlično su prezentirale naše radove i upoznale ostale zadrugare s našim aktivnostima tijekom ove školske godine. Mentorice učenicama bile su učiteljice Jelena Sabolić i Martina Hegedušić.

Nakon ocjenjivanja dvije najbolje zadruge plasirale su se na Državnu smotru zadruga. Ove godine to su UZ Mak (OŠ Mihovil Pavlek Miškina, Đelekovec) i UZ Kupina (OŠ Andrije Palmovića, Rasinja). Naša je zadruga ove godine zauzela 4. mjesto.

Učiteljice Jelena Sabolić i Martina Hegedušić

Rasinja1

Rasinja2

Rasinja3

Rasinja4