Videokonferencijska nastava u 2. a u sklopu eTwinning projekta

U sklopu eTwinning projekta Uz čitanje riječi rastu / Words grow by reading u koji sam se uključila u ovoj školskoj godini, ostvarila sam sa svojim učenicima 2. a r. suradnju s učiteljicom Luciom Matas iz OŠ Antuna Gustava Matoša, Zagreb i njezinim učenicima 2. c r.

Naša suradnja odvijala se različitim aktivnostima vezane uz čitanje lektire, jer su i ciljevi i zadaće gore navedenoga projekta bili vezani uz poticanje čitanja.

Uz lektiru „Poštarska bajka“ Karela Čapeka učenici su ostvarili neke zajedničke aktivnosti: naučili oblikovati omotnice za pismo, naučili pisati pismo, napisali su pismo učenici ili učeniku iz 2. c r. OŠ Antuna Gustava Matoša, Zagreb i zajednička videokonferencija putem ZOOM aplikacije.

S radošću i posebnom odgovornošću učenici 2. a r. pisali su svoja prva pisma! Pisma su ubacili u poštanski sandučić i fotografirali taj poseban trenutak.

Svaki dan postavljali su pitanja: "Učiteljice, je li Vam se javila učiteljica iz Zagreba? Je li tko dobio naša pisma?“ S nestrpljenjem su čekali odgovore! Gromoglasan pozdrav odjekivao je učionicom kad bi nam školski dostavljač počeo donositi pisma. Pisma su se čitala - odmah! Uzbuđeni! Sretni! U omotnici osim pisma stigli su i poklončići, pravo iznenađenje za učenike: privjesci, sličice, karta glavnog grada Zagreba, naljepnice, fotografije grada Koprivnice ili Zagreba, crteži.

Učenike je posebno radovao međusobni virtualni susret-videokonferencijom putem ZOOM aplikacije. Veseli pozdrav učenika. Učenici su iznijeli svoje dojmove o zajedničkim aktivnostima o pročitanoj lektiri. Nakon što su razmijenili svoje dojmove o aktivnostima međusobno su virtualno upoznali djevojčicu ili dječaka kome su pisali pisma. Bilo je to neizmjerno obostrano veselje i uzbuđenje! Virtualni susret završio je dogovorom za ponovni susret! Aktivnosti su podržali i pohvalili roditelji učenika.

Suzana Hergotić, učiteljica mentor

1

2

3

4

5

6

7

8

9