Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje 2020.

Svake godine u mjesecu listopadu zahvaljujemo se Majčici Zemlji na obilju kojim nas dariva. Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje ove godine obilježili smo na malo drukčiji način. Učenici su ga obilježili u krugu svoje obitelji, u svojim domovima, u svakodnevnim jesenskim poslovima, u prirodi…

Sve svoje lijepe trenutke zabilježili su fotografijama koje su nam poslali. Objedinili smo ih na jednom mjestu, pa ih možete pogledati u obliku malog video uratka.

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje - video 1

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje - video 2

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje - video 3

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje - video 4

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje - video 5

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje - prezentacija

Povodom obilježavanja Dana kruha organizirana je i humanitarna akcija prikupljanja donacija u Osnovnoj školi 'Antun Nemčić Gostovinski'. Akcija je provedena je uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a mali 'Nemčići' su još jednom dokazali kako i mali mogu biti veliki ljudi velikog srca.

Prikupili su 430 kg raznih prehrambenih namirnica i 14 komada higijenskih potrepština za korisnike Socijalne samoposluge Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Zahvaljujemo Goranu Višaku, voditelju podmlatka Crvenog križa u Osnovnoj školi ' Antun Nemčić Gostovinski, svim učiteljima i razrednicima, te svim učenicima i njihovim obiteljima koji su srce otvorili i sitnicu izdvojili.

 1 crveni kriz

3 crveni kriz

4 crveni kriz

2 crveni kriz

 


 

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Reka 2020.


Kao i svake godine i ovog smo listopada u našoj školi obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U petak 16. 10., od ranog jutra školom su se širili mirisi kruha, peciva, kolača i plodova zemlje.  Tako je škola poprimila  jedan vrlo „ domaćinski ugođaj“. Učenici PŠ Reka uredili su pano i blagdanski stol na kojem su se uz krušne proizvode mogli pronaći i razni plodovi koje nam daruje naša zemlja.

Kroz mjesec listopad se čitalo, pisalo i risalo na temu dobivanja kruha i drugih proizvoda od brašna. Obrađivan je s više aspekata čitav proces dobivanja ove svakodnevne namirnice, a razgovaralo se i o njegovom značenju u životu ljudi. Znamo da ga mnogi i dan danas nemaju dovoljno, te bi ga oni koji ga imaju trebali znati više cijeniti. Tako ni mi nismo zaboravili na one koji trebaju našu pomoć, te smo organizirali i prikupljanje prehrambenih namirnica (brašno, sol, ulje, šećer) koje smo donirali Socijalnoj samoposluzi i Pučkoj kuhinji u Koprivnici.

Ovim putem zahvaljujemo našim dragim roditeljima, bakama, djedovima i svima koji su se uključili kako bismo što svečanije obilježili ove dane blagostanja.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12