Nemčići na robotici u Poreču

60. državno natjecanje mladih tehničara

U Poreču se od 9. do 12. travnja održalo se 60. državno natjecanje mladih tehničara – najstarijeg i jednog od najbrojnijih i najsloženijih natjecanja osnovnoškolaca u Republici Hrvatskoj. Natjecalo se ukupno 250 djece od 5. do 8. razreda u 12 različitih kategorija. Naši učenici su osvojili prva mjesta na županijskom natjecanju iz kategorija Robotika i Robotsko spašavanje žrtve te su pozvani na državno natjecanje gdje su predstavljali našu školu, ali i Koprivničko-križevačku županiju.

Natjecanje se sastojalo od pisanja pismenog ispita u trajanju od 1 sata, potom su učenici izrađivali svoju tehničku tvorevinu za što su imali 6 sati, nakon toga su radili prezentacije i pripremali se za predstavljanje rada te su morali predstaviti rad, za što su imali 2 sata. Naravno da učenici nisu cijelo vrijeme radili, nego su imali i pauze za odmor, ručak, večeru, a cijelo natjecanje je trajalo dva dana.

Naši učenici su sudjelovali prvi puta u ovim kategorijama, dali sve od sebe i ostvarili su odlične rezultate .

Učenik Maksimilijan Perković iz 6. razreda s mentoricom Suzanom Hergotić natjecao se u kategoriji Robotsko spašavanje žrtve. Maksimilijan je nakon pisanja pismenog ispita, programirao svog robota za praćenje zahtjevne staze te je predstavio svoj rad komisiji za ocjenjivanje. Nakon zbroja bodova Maksimilijan je osvojio odlično 11. mjesto u svojoj kategoriji.

Učenik Marko Kovač iz 5. razreda s mentorom Borisom Toncom natjecao se u kategoriji Robotika. Marko je napisao pismeni ispit i dobio zadatak sastaviti robota i programirati ga za točno određene radnje. Nakon predstavljanja rada i zbrajanja bodova, Marko je osvojio odlično 11. mjesto u svojoj kategoriji. Dodajmo kako je Marko bio najmlađi natjecatelj u toj kategoriji, još su se natjecala dva učenika 6. razreda, a svi ostali natjecatelji su 7. ili 8. razred.

Još jednom čestitamo našim učenicima i njihovim mentorima.

Bravo Nemčići!

IMG 5349

IMG 5362

IMG 5363

IMG 5364

IMG 5378

IMG 5367

IMG 5369