Matematička natjecanja 2022.

Klokan bez granica 2022.

Naša Škola već tradicionalno sudjeluje na međunarodnom natjecanju Klokan bez granica. Nakon objave 10% najuspješnijih učenika u Hrvatskoj, možemo reći kako su i ove godine naši učenici ostvarili zapažene rezultate, a nekoliko njih je riješilo sve zadatke točno.

                U kategoriji 2. razreda među 10% najboljih u Hrvatskoj plasirali su se: Mislav Lovrenčić (sa maksimalnim brojem bodova), Jakov Oslovčan, Ozana Kapus i Leon Rus.

                U kategoriji 3. razreda najuspješniji su bili Borna Vizjak (sa 100% bodova), Noa Papić Bogadi, Ivan Zagrajski, Dan Magdić, Pavle Bači i Alan Banek.

                Sljedeću kategoriju čine zajedno 4. i 5. razredi, a među 10% najboljih su Mislav Vizjak (svi zadaci točno riješeni), Grgur Zagrajski, Josip Burić, Petar Dimač, Jan Kai Premec, Nela Horvat, Ray Luka Strugar, Marta Jurenec i Fran Belošević.

                Među 6. i 7. razredima najuspješniji su Vito Matiša, Pavao Bunić, Mateo Žufika, Jakov Salajpal i Josip Sušilović.

                Osmi razredi su bili u kategoriji zajedno s 1. srednje, a među 10% najuspješnijih su Sven Džendžo, Jakov Jurić i Emanuel Bunić.

Čestitamo svim učenicima te njihovim učiteljicama i učiteljima na uspješnim rezultatima!

Učiteljice RN, učiteljice i učitelji matematike

 


 

 

Mathema u Koprivnici 2022.

Naša Škola je i ove godine sudjelovala na ekipnom matematičkom natjecanju Mathema u Koprivnici koje je okupilo nešto manje od 1000 natjecatelja iz cijele Hrvatske od 3. razreda osnovne škole do 2. razreda srednje škole. Natjecanje je organizirano po kategorijama (razredima), a u ekipi se nalazi troje učenika. Zbog epidemiološke situacije, Mathema je realizirana u online obliku u dvije faze.

Prva faza bila je 6.5.2022. godine nakon čega su najbolje ekipe bile pozvane u drugu fazu koja je održana 20.5.2022. Nakon završetka natjecanja možemo reći kako je naša Škola ostvarila odlične rezultate.

U kategoriji 3. razreda imali smo tri ekipe u završnoj fazi natjecanja, a dvije ekipe ostvarile su maksimalan broj bodova. Zbog malo bržeg završetka rješavanja zadataka prvo mjesto osvojila je ekipa koju čine Dan Magdić, Luka Škudar i Ivan Zagrajski, dok im je mentorica Suzana Hergotić. Drugo mjesto s jednakim brojem bodova osvojili su Borna Vizjak, Antonio Gavranović i Mark Zagorščak, mentorica je Natalija Sočev. Ekipa u kojoj se Leon Filip Razman, Pavle Bači i Elena Večenaj osvojila je također odlično sedmo mjesto.

U kategoriji 5. razreda Josip Burić, Marta Jurenec i Žan Jurlina, mentorica je Katarina Hudelist, osvojili su 8. mjesto nakon druge faze natjecanja.

Među 6. razredima naša ekipa je zauzela sedmo mjesto, a članovi su Noa Belobrk, Jakov Salajpal i Mateo Žufika, mentorica je Željka Hanžek.

U ostalim kategorijama imali smo također naše predstavnike kojima je jako malo nedostajalo da se plasiraju u završnu fazu natjecanja.

Čestitke svim učenicima i mentorima na uloženom trudu i odličnom predstavljanju naše Škole!

Učiteljice RN, učiteljice i učitelji matematike