PROJEKTI

Tjedan cjeloživotnog učenja 2017.

Povjesničari obilježili Tjedan cjeloživotnog učenja

U sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja te godišnjeg plana i programa nastave povijesti, učenici naše škole, u pratnji učitelja  Darka Sočeva i Lidije Vranar,  posjetili su Arhivski sabirni centar Koprivnica i Muzej grada Koprivnice. Cilj ove izvanučioničke nastave  bio je upoznati različite vrste povijesnih izvora vezanih uz prošlost Koprivnice i podravskoga kraja.

Učenicima je posebno  bio zanimljiv posjet Arhivskom sabirnom centru gdje ih je kroz arhivsku građu provela arhivistica  Ivana Posedi.  Najatraktivniji dokumenat vezan uz prošlost Koprivnice je svakako Povelja kralja Ludovika Anžuvinca koju je kralj dodijelio gradu 4. studenoga 1356. g.   Koprivnica je  tada postala slobodan kraljevski grad koji se  ubrzano počeo razvijati u važno gospodarsko, prometno  i kulturno središte  sjeverozapadne Hrvatske što je ostao sve do danas. Ovom su prigodom naši učenici mogli vidjeti  original najvažnijieg dokumenta iz prošlosti našega grada,  Povelju kralja Ludovika, ispisanu na pergameni na  latinskom jeziku.

WP 20171003 12 38 05 Pro

WP 20171003 12 39 44 Pro

WP 20171003 12 40 10 Pro

WP 20171003 12 42 53 Pro


Tjedan cjeloživotnog učenja

3. listopada je u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja u našoj školi održana radionica Kreativne offline i online (Kahoot, Classtools, Popplet) razredne aktivnosti. Desetak članova kolektiva je na radionici osvježilo dijapazon aktivnosti koje inače koriste u nastavi. Sudionici su također posjetili preporučene web stranice te dobili upute kako ih koristiti. Kako se radilo se o diseminaciji školskog Erasmus+ projekta, Perpetuum Mobile, ovom smo aktivnošću doprinijeli i dodavanju europske dimenzije školi.

Maja Mitrović Laškarin

20171003 195826

IMG 20171003 185817

 


 

 

„Desetogodišnjaci odrastaju, što sad“

Tjedan cjeloživotnog učenja u OŠ“Antun Nemčić Gostovinski“ započeo je 2.10.2017. predavanjem učiteljice Sanje Brkić: Desetogodišnjaci odrastaju, što sad? Predavanje je bilo namijenjeno roditeljima učenika 4.b razrednog odjela, svim zainteresiranim odraslim osobama i učiteljima. Cilj je bio osnažiti roditelje da budu djelotvorni u odgoju odgovorne djece s kojom će imati kvalitetan odnos budući da živimo u vremenu u kojem se roditelji često nalaze u stresnim situacijama zbog čega je narušen  obiteljski život i odgoj djece. Roditelji su prateći predavanje  mogli razmišljati i osvijestiti da djeca trebaju granice da bi bila slobodna i da razgovor o školi ne smije biti samo razgovor o ocjenama. Naučili su koristiti vježbe pomoću kojih djeca mogu lakše i bolje učiti koje učiteljica  već provodi s učenicima te kako mogu ostati povezani sa svojim djetetom i prepoznati osjećaje - signale na putu zrelosti. Roditelji su aktivno sudjelovali u razgovoru nakon predavanja, iznosili svoja iskustva, analizirali  dosadašnje ponašanje koje sada mogu  povezati s novim načinima.  Mogu razmišljati o drugačijim pristupima djeci u komunikaciji što doprinosi  boljem razumijevanju njihova ponašanja. Analiza listića za evaluaciju na kraju predavanja pokazala je  veliko  zadovoljstvo sudionika zbog odabira, zanimljivosti i primjenjivosti teme  te pripremljenosti voditeljice.

Sanja Brkić

Desetogodisnjaci odrastaju

 


 

 

„Edukacija roditelja o načinu korištenja e-Dnevnika“

Unutar Tjedna cjeloživotnog učenja prvi razredi imali su prezentaciju za roditelje na temu Upoznavanje s e-dnevnikom u našoj Matičnoj školi te Područnoj školi Jagnjedovec i Područnoj školi Reka.

Ljupka Mihailović, Karmen Bardek, Sanja Sikić Rupa, Lana Culek, Maja Gal

 e-Dnevnik1

E-dnevnik2


 

„Kak su računali naši stari“

U svrhu obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja, učenici 2.C sa svojom učiteljicom Đurđicom Pošta  su 4.listopada posjetili  Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica, u suradnji s kustosicom Marijom Mesarić iz Muzeja Koprivnica. Naši učenici s učiteljicom su pokazali kako se računa na Abacusu, a stare i nemoćne osobe su nama pokazale kako se nekada računalo na pločicama, pomoću graha i kukuruza – „Kak su računali naši stari!“ Prekrasno druženje!

Đurđica Pošta

Kak su racunali1

Kak su racunali2

Kak su racunali3

Kak su racunali4

Kak su racunali5

Kak su racunali6

Kak su racunali7


 

„Veliki i mali vježbanjem do zdravlja“

3.a razredni odjel već treću godinu ostvaruje suradnju sa Srednjom školom Koprivnica, smjer fizioterapeut. Prof. Ana Prentašić zajedno s učenicama održala je radionicu pod nazivom Ergonomija svakodnevnog života, a ujedno je to bila i promocija njezina malog  priručnika istog imena. Učiteljica Suzana Hergotić je doprinijela s ciljanim Brain Gym vježbama. Odrasli, ali i djeca naučili su kako mogu i tijekom radnog dana vježbati.

Suzana Hergotić

Nisi sam

Nisi sam2


 

„Ponašanje mojeg djeteta na društvenim mrežama i kako se zaštiti od elektroničkog nasilja“

Roditelji učenika petog razreda sudjelovali su na edukaciji u okviru projekta „Nisi sam“ koji prati tematiku i problematiku zlostave putem društvenih mreža, opasnosti za djecu na Internetu, previše vremena koje djeca provode za računalima i mobilnim telefonima, također i sprječavanje vršnjačkog i elektroničkog  nasilja. Edukaciju roditelja održale su djelatnice PU koprivničko-križevačke županije, Tatjana Židov i Maja Grgurović. Najavljena je radionica interaktivnog karaktera za učenike koja prati navedenu tematiku.

Mihaela Telebar

 Vjezbanjem1

Vjezbanjem2

Vjezbanjem3

Vjezbanjem4


 

XI. TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA

  od 2. do 8. listopada 2017.

Naša je škola od 2012. godine uključena u obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja, a i ove smo godine priredili zanimljive  sadržaje -  za svakoga pomalo.

Cjeloživotno učenje odnosi se na "svaku aktivnost učenja tijekom cijeloga života radi unaprjeđenja znanja, vještina i kompetencija u okviru osobnoga, građanskog, društvenog ili profesionalnog djelovanja pojedinca". Ono obuhvaća učenje u svim životnim razdobljima (od rane mladosti do starosti) i u svim oblicima u kojima se ostvaruje (formalno, neformalno i informalno). Obilježavanjem Tjedna cjeloživotnog učenja građanima se na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja.

Vrijeme održavanja

Naziv aktivnosti

Odgovorna osoba

Korisnici

2. listopada 2017.

18.00h

Desetogodišnjaci odrastaju, što sad? (predavanje)

Sanja Brkić, učitelj mentor

Roditelji učenika 4.b razreda, učitelji i svi ostali zainteresirani odrasli.

3. listopada 2017.

16.00h

Edukacija roditelja o načinu korištenja e-Dnevnika

Lana Culek, učiteljica

Roditelji učenika prvog razreda PŠ Jagnjedovac

3. listopada 2017.

18.30h

Kreativne offline i online aktivnosti

(Kahoot, Classtools, Popplet) u nastavi - diseminacija u okviru projekta Perpetuum Mobile (Erasmus +)

Maja Mitrović Laškarin, prof.

Zainteresirani učitelji

4. listopada 2017.

13.ooh

Kak su računali naši stari?

(mjesto održavanja: Dom za starije i nemoćne Koprivnica)

Marija Mesarić, viši kustos

Đurđica Pošta, učiteljica

Učenici  2. c razreda Dom za starije i nemoćne Koprivnica- Klub za starije osobe Mariške

4. listopada 2017.

16.30h

Veliki i mali vježbanjem do zdravlja!

Ana Prentašić,

prof. kineziologije i fizioterpeut

Suzana Hergotić, učiteljica

Roditelji, bake i djedovi učenika 3.a razreda

4. listopada 2017.

17.00h

Ponašanje mojeg djeteta na društvenim mrežama i kako se zaštiti od elektroničkog nasilja (edukacija)

Mihaela Telebar, soc. ped.

Tatjana Židov, Maja Grgurović

(PU kc-kž županije)

Roditelji učenika petog razreda

4. listopada 2017.

18.00h

Edukacija roditelja o načinu korištenja e-Dnevnika

Karmen Bardek, Ljupka Mihailovic i Sanja Sikic Rupa, učiteljice

Roditelji učenika prvog razreda OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“

4. listopada 2017.

18.35h

"Erasmus+ u školi - što, kako, zašto?"

Martina Kobaš, učiteljica engleskog jezika

Učitelji i nastavnici koji žele provoditi Erasmus+ u svojim školama

9. listopada 2017.

18.40h

„EFQM model kvalitete u obrazovanju“, predavanje, diseminacija u okviru projekta Perpetuum Mobile (Erasmus+)

Gordana Gazdić-Buhanec, ravnateljica

Zainteresirani učitelji i nastavnici