DAROVITI UČENICI - Što znamo o darovitosti?

U temu darovitosti učenika uvela nas je prof.dr.sc. Vesna Vlahović-Štetić na predavanju za sve učitelje i članove stručne službe naše škole.

Profesorica Vlahović-Štetić, koja je ujedno novoizabrana dekanica zagrebačkog Filozofskog fakulteta, u zanimljivom predavanju osvrnula se na predrasude i mitove kojima smo često podložni kada su daroviti učenici u pitanju. Također nam je u sažetom prikazu opisala definicije darovitosti prema Gardneru, Sternbergu, Tannenbaumu i drugim istaknutim imenima psihologije koja se bavi razvojem djece. Istaknula je i najčešće osobine darovite djece te poželjne osobine učitelja darovite djece.

Mnogo detaljnije o temi darovitosti učenika posvetit će se šestero učitelja i školski psiholog svake od tri gradske osnovne škole u okviru projekta „Znanje kao dar“, čiji je glavni nositelj Grad Koprivnica. U specijaliziranim radionicama, koje počinju već ove subote, razvit će osnovne vještine identificiranja darovitih učenika trećih razreda, izrade individualiziranih planova i programa za takve učenike te kako s njima raditi u kontekstu redovne škole.

25. siječnja 2018.                                                                                                                     Martina Kobaš

učiteljica engleskog jezika

P1243436

P1243438

P1243439

P1243440