"Dedino risanje" - Katjina radost

Na natječaj  38. Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" Sv. Ivan Zelina prijavili su se i učenici našega tada 3. a razrednog odjela s pjesmama na kajkavskom narječju. Pokrovitelji ove dugogodišnje smotre hvalevrijednog natječaja su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, supokrovitelji Zagrebačka županija i Grad Sv. Ivan Zelina, a organizator „Pučko otvoreno učilište“ Sv. Ivan Zelina.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu dr. sc. Ivo Kalinski, dr. sc. Božica Pažur i Štefica Kamenarić-Filipović, dr. med., odabralo je od ukupno 523 pristiglih radova 79 uspješnih za objavu u Zborniku pjesama 38. Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" Sv. Ivan Zelina.

S velikom radošću primili smo obavijest organizatora Pučkoga otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina da je i pjesma učenice 4. a r. Katje Gregurić, „Dedino risanje“, mentorice Suzane Hergotić izbrano u 79 uspješnih radova. Katjina pjesma „Dedino risanje“ tako će se naći među 79 uradaka koji će biti objavljeni u Zborniku pjesama 38. Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva Sv Ivan Zelina.

Ubrzo nakon objave Katjinoga uspješnog sudjelovanja na natječaju stigla je i divna vijest u obliku Pozivnice organizatora za javno izvođenje pjesme „Dedino risanje“ na svečanosti povodom 38. Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" Sv. Ivan Zelina. Katja je dobila priliku s još 35 učenica i učenika javno izvesti svoju pjesmu u dvorani „Kraluš“. Tako „Dedino risanje“ – ostaje zanavek radost u Katjinom srcu. Njezina pjesma očigledno je takla i dušu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, a kako i ne bi jer sve što se od srca čini i gradi prepoznatljivo je svakom biću!

Kao učiteljica i u nastavi hrvatskog jezika i dodatnoj nastavi s učenicima u cilju promicanja, očuvanja kajkavskog narječja i tradicije kajkavske kulturne baštine veliku važnost pridajem i kajkavskom narječju koji je i dio jezične izobrazbe. Katjina pjesma nastala je upravo kao sjedinjenje ljubavi prema njezinom djedu i kajkavskom narječju koje pomalo nestaje i zaobravljen je u našem svakidašnjem govoru.

Suzana Hergotić učiteljica mentor

IMAG0444

IMAG0443

POZIVNICA-PREDNJA-MK18

Akcije prikupljanja u OŠ "Braća Radić" i "Đuro Ester"

Logo Volimo volontiranje

Osnovna škola „Braća Radić“ skupljala školski pribor za najpotrebnije

Koprivnica – Učenici Osnovne škole „Braća Radić“ i područne škole Starigrad, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica, skupljali su školski pribor u svojim školama na nedavno uspostavljenoj Volonterskoj točki. Ova humanitarna akcija provedena je u četvrtak, 27. rujna 2018. godine, a osmišljena je i predviđena u sklopu projekta 'Volimo volontiranje'. Prikupljene donacije namijenjene su korisnicima Socijalne samoposluge.

Učenice i učenici Osnovne škole „Braća Radić“ pokazali su kako i mali mogu biti veliki ljudi velikog srca. Košara za prikupljanje, koja se nalazi na Volonterskoj točki, dvaput se ispunila te se teško nalazilo mjesta za sav školski pribor koji je tijekom akcije pristizao. Učenici i učenice donirali su veliki broj bilježnica, olovaka, pernica, bojica, geometrijskog pribora te više od trideset školskih torbi.

Sav će školski pribor biti razvrstan i složen u školske pakete te će biti podijeljen djeci korisnika Socijalne samoposluge što će im olakšati i uljepšati školske dane.

Još jednom zahvaljujemo našim vrijednim malim volonterima koji su ovu humanitarnu akciju osmišljavali, koordinirali i u svemu svesrdno pomagali te svim učenicima i učenicama koji su srce otvorili i sitnicu izdvojili.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima Gradom Koprivnica, koprivničkim osnovnim školama ‘Đuro Ester’, ‘Braća Radić’ i ‘Antun Nemčić Gostovinski’ te Udrugom volontera Koprivničko – križevačke županije ‘Rad na dar’ već 12 mjeseci provodi projekt ‘Volimo volontiranje’ financiranog iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program ʹUčinkoviti ljudski potencijaliʹ 2014. – 2020).

b1

b2

b3

b4


 

 

„Đuro Ester“ prikupio 570 komada raznih prehrambenih i higijenskih proizvoda

Koprivnica – Učenici Osnovne škole „Đuro Ester“, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica, prikupljali su prehrambene namirnice i higijenske potrepštine na Volonterskoj točki u svojoj školi. Akcija prikupljanja osmišljena je u sklopu projekta 'Volimo volontiranje', a sve donacije namijenjene su za socijalno potrebite sugrađane.

Vrijedni mali volonteri marljivo su u petak, 5. listopada '18., prikupljali donacije i odlagali u košaru sve donirano. Njihovi plemeniti školski prijatelji i kolege bili su vrlo darežljivi te donirali oko 570 komada različitih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština.

Sve će donacije biti podijeljene korisnicima Socijalne samoposluge.

U ime Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, partnera u projektu i naših vrijednih volontera zahvaljujemo svima na ovoj nesebičnoj gesti humanosti i solidarnosti!

Projekt ‘Volimo volontiranje’ provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima Udrugom volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Gradom Koprivnica i koprivničkim osnovnim školama „Đuro Ester“, „Braća Radić“ i „A. N. Gostovinski“ , a financiran je u sklopu Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.166.365,04 kn. Provedba je počela 1. rujna 2017. kada je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica kao nositelj projekta u ime partnerstva potpisalo Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

denaslovna

deslika1

deslika2

deslika3

volimo volontiranje lenta eu