Svjetski dan voda i Svjetski dan šuma 2023.

Svjetski dan voda i Svjetski dan šuma dva su datuma koja nas svake godine podsjećaju na važnost očuvanja prirode i njenih resursa. Poruka ovogodišnjeg, 30. po redu Dana voda je Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu. Voda je najvažniji sastojak za život na Zemlji, a oko 2 milijarde ljudi nema pristup sigurnoj pitkoj vodi.

3

Tema ovogodišnjeg Dana šuma je Zdrave šume za zdrave ljude. Osim što su dom brojnim biljnim, životinjskim i drugim vrstama, šume blagotvorno djeluju na psihičko i fizičko zdravlje ljudi. Zbog toga trebamo posvetiti pozornost njihovom očuvanju.

Nemčići su i ove godine obilježili ove važne datume raznim aktivnostima: istraživanjem o biljnom i životinjskom svijetu u rijekama i potocima, istraživanjima o rijekama u Hrvatskoj, interpretacijom pjesme Voda, M. Kovačevića, literarnim radovima na temu voda i šuma, likovnim radovima, učenjem kako štedjeti vodu i reciklirati papir te kreativnim prikazima voda i šuma.

Evo što su nakon sata provedenog u parku, rekli učenici 4.c: „Bili smo jako sretni kad smo zaključili da je svako drvo pokraj škole naša radost i bogatstvo. Šuma je najbolja učionica za nas djecu, a mir i opuštanje za roditelje i učiteljicu.“

1

2

4

5

6