Vukovar i Škabrnja 2022.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata te Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 2022.

Učenici naše škole raznim su aktivnostima obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Izložbama, mimohodom i paljenjem svijeća izrazili su pijetet stradalima u Domovinskom ratu.

vukovar2022

Učenici 1. i 3. razreda PŠ Reka (učiteljice Dora Valent i Ivana Zrinjski) izrađivali su razglednice s motivom tornja i golubice te pisali domoljubne lirske pjesme.

Učenici 2.b (učiteljica Ljupka Mihailović) su na izvannastavnoj aktivnosti Mali kreativci od aluminijske folije radili vodotoranj i golubicu mira.

Učenici 3. b (učiteljica Dragana Antić) tijekom cijelog tjedna na nastavi su učili sadržaje o Domovinskom ratu, žrtvama Vukovara i Škabrnje. Na satu Hrvatskog jezika interpretirali su domoljubne pjesme i pripovijetku “Crvena škrinja”, na satu Glazbene kulture usvajali hrvatsku himnu, a na satu Likovne kulture crtačkom teksturom oblikovali vučedolsku golubicu. Osim toga, zajedno s učenicima 3.a (učiteljica Dragana Dukarić) i učenicima 3. c (učiteljica Đurđica Pošta) posjetili su spomenik Vučedolske golubice gdje su zapalili svijeće i odali počast žrtvama Domovinskog rata, Vukovaru i Škabrnji.

Učenici 8. razreda s učiteljicama Azrom Bodinovac, Andrianom Oštrkapa i Suzanom Hergotić te ravnateljem Darkom Sočevom priključili su se misi, mimohodu od Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata do Vučedolske golubici te paljenju svijeća uzduž Ulice hrvatske državnosti. Isto tako, učenici osmog razreda uz mentorstvo učiteljice povijesti Lidije Vranar u auli škole pripremili su izložbu posvećenu sjećanjima na stradanja Vukovaraca u Domovinskom ratu.

Učenici 4. a r. na Satu razrednika čitali su tekst o gradu Vukovaru i hrabrim braniteljima, hrabrim građanima grada Vukovara i Škabrnje. Na satu Likovne kulture oblikovali su Vučedolsku golubicu/jarebicu od gline. Pripremili su izložbu. Na satu Hrvatskoga jezika svaki učenik je napisao Dijamantnu pjesmu posvećenu gradu Vukovaru. S posebnim pijetetom učenici su obilježili 18. studeni - Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. 

PovezniceDijamantna pjesma gradu Vukovaru    Vučedolska golubica/jarebica

Svaki se razred na svoj način prisjetio žrtava Domovinskog rata. Hvala im!

Poveznice: Fotografije po razredima

Mediji: Mimohod , Mimohod i paljenje svijeća