Hannover: RoboCup Junior natjecanje 2019.

Nemčići testirali znanje i sposobnosti u Hannoveru

Na Europskom prvenstvu robotičara u Hannoveru 2019 – European RoboCup Junior Euro Championship 2019. koje se je održavalo od 21. do 23. lipnja 2019., koprivnički robotičari ostvarili su izvrsne rezultate pokazavši da se mogu natjecati sa robotičarima iz raznih europskih zemalja.

Najveće europsko natjecanje robotičara na jednom je mjestu okupilo 20 zemalja: Austrija, Belgija, Hrvatska, Finska, Francuska, Njemačka, Mađarska, Izrael, Italija, Nizozemska, Norveška, Portugal, Rusije, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švicarska, Turska i Velika Britanija. Natjecateljske discipline organizirane su u kategorijama OnStage, Rescue i Soccer. 

Na natjecanje su se plasirale dvije ekipe. U kategoriji Rescue Line Entry natjecala se ekipa NEMČIĆI CRO team - Marko Kovač i Maksimilijan Perković, a u kategoriji Rescue Maze Entry natjecala se ekipa KOPRIVNICA MAZE team – Jakov Gregurić, Filip Petričević, Luka Cuković i Matija Bogomolec. Učenike su na natjecanje pratili mantori Željka Hanžek i Boris Tonc.

Učenici naše škole već pet godina vježbaju i uče robotiku te se trud i rad isplatio plasmanom na Europsko natjecanje. Iako su neki od njih bili na međunarodnim natjecanjima u Zagrebu, Austriji i Sloveniji, ovo je bilo prvi put da su se plasirali na ovakvo natjecanje. Na izrazito teškom, izazovnom i zahtjevnom natjecanju pokazali su zavidno poznavanje robotike te su se uspješno nosili s većinom zadanih staza na kojima su vozili svoje robote. Tako je ekipa KOPRIVNICA MAZE team osvojila 6. mjesto u svojoj kategoriji u kojoj su morali prijeći cijelu stazu tražeći „žrtve“ koje su morali spasiti. Ekipa NEMČIĆI CRO team osvojila je 13. mjesto u svojoj kategoriji u kojoj je robot morao pratiti zadanu liniju na stazi, prelaziti različite prepreke i u sobi pokupiti sve „žrtve“ te ih staviti na odgovarajuće mjesto.

Našim učenicima i mentorima želimo još ovakvih odličnih plasmana, a sa stjecanjem neprocjenjivog iskustva doći će još bolji rezultati.

Dragi Nemčići, čestitamo i ponosni smo na vas.

Neizmjerno smo zahvalni našem Gradu koji je prepoznao naše robotičare i podržao naš odlazak na tako dalek, zahtjevan i skup put. Zahvaljujemo se ravnateljici i roditeljima na povjerenju i požrtvovnosti, svim učiteljicama i učiteljima Škole što su doprinijeli tako velikom broju donatora i sponzora koji su financijski, ili na bilo koji drugi način pomogli i omogućili naše višednevno putovanje na Euro RoboCup Junior 2019 natjecanje. Posebno zahvaljujemo na entuzijazmu i angažiranosti učiteljica Dragane Dukarić, Natalije Sočev, Senke Pintarić, Martine Hegedušić, Jelene Sabolić i Sanje Šikić Rupa te našeg predsjednika Vijeća roditelja, doktora Tomislava Jelića. Donacije smo dobili od tvrtki: Podravka d.d., Ina d.d., Belupo d.d., Inducta ++, Laner d.o.o., Sanitacija. Maribo d.o.o. i Hrvački klub Podravka zaslužni su za prijevozne usluge na relaciji Koprivnica - Varaždin - Koprivnica.

RescueLine

RescueMaze

line voznja1

maze voznja

plakati