Registracija bicikala u našoj školi

DOBRA VIJEST

Policijski službenici  PU Koprivničko-križevačke obavljat će registraciju bicikala 18.10. (četvrtak) od 12 do 14 sati u školi Antun Nemčić Gostovinski.

Učenici će se dovesti u školu biciklom ( kaciga obavezna) te  trebaju imati ispunjen obrazac za registraciju, kojeg mogu preuzeti s dolje navedene poveznice (linka) ili kod svoje/g razrednice/ka.

Više  projektu možete saznati na slijedećim poveznicama (linkovima):


Plakat-bicikli.jpg                    Prijava bicikla.pdf

 

Školski kalendar rada

Godišnji kalendar rada u školskoj godini 2012./2013.

 

 

Mjesec

Broj dana

Blagdani i neradni dani

Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe...

I. polugodište

 

od 3.rujna

do 21. prosinca

2012. god

 

radnih

nastavnih

 

 

IX.

20

20

10

 

X.

22

22

9

 

XI.

21

20

9

1. studenoga Dan svih svetih

4. studenoga Dan grada

XII.

19

15

12

6. prosinca Dan župe sv. Nikole

25. Božić

26. Sveti Stjepan

Ukupno I. polugodište

82

77

40

Zimski odmor učenika 24. prosinca 2012. do 11 siječnja 2013.

II. polugodište

od 14. siječnja.

do 14. lipnja 2013. god.

I.

22

14

9

1.siječnja Nova godina ,

 6. siječnja Sveta tri kralja

II.

20

20

8

 

III.

21

16

10

Proljetni odmor učenika –

 od 25. do 29.03. 2013. godine

IV.

21

20

9

Vanjsko vrjednovanje  ili županijsko natjecanje- 1 dan

V.

21

20

10

1. svibnja Praznik rada

30. svibnja Tijelovo

VI.

19

9

11

13. lipnja Dan škole – 1 dan, popravni ispiti 27. i 28. lipnja 2013.

Podjela svjedodžbi učenicima 8. r. 28. lipnja 2013.,

22. lipnja Dan antifašističke borbe

25. lipnja Dan državnosti

Ukupno II. polugodište

124

99

57

Ljetni odmor učenika

od 17.06. 2013. do 31. 08.2013.  godine

UKUPNO:

206

176

97

 

 

 

VII.

23

 

0

8

Podjela svjedodžbi 3. srpnja 2013.

 

VIII.

20

0

11

5. kolovoza Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

15. kolovoza Blagdan Velike gospe

Popravni ispiti  22. i 23. 8. 2013.

Veselo u školu – program za prvašiće

SVEUKUPNO:

 

249

176

116

 

Natječaj „Pomaganjem drugima, postajemo bolji“

Vladin ured za ljudska prava je proveo natječaj za likovne i literarne radove na temu „Pomaganjem drugima, postajemo bolji“ za učenike/ce osnovnih i srednjih škola u  trajanju od 11. listopada do 5. studenoga 2011. godine.

Dana 25. studenoga 2011. godine Povjerenstvo za ocjenu likovnih i literarnih radova donijelo je Odluku o nagrađenim radovima.

Nagrađeni su slijedeći likovni radovi učenika/ca osnovnih i srednjih škola:

Osnovne škole:
Klara Seleš, 2. razred, Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“, Koprivnica
• Antonela Andlar, 2. razred, Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“, Delnice
• Laura Kovačević, 3. razred, Osnovna škola „Hvar“
• Dragana Mišković, 5. razred, Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“

Srednje škole:
• Kristina Horvat, 4. razred, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, Zabok

Nagrađeni su slijedeći literarni radovi učenika/ca osnovnih i srednjih škola:

Osnovne škole: 
• Nika Petriš, 3. razred, Osnovna škola „Sveti Ivan Zelina“
• Karlo Vuković, 1. razred, Osnovna škola „Turnić“, Rijeka
• Leonardo Horvat, 3. razred, Osnovna škola „A. M. Reljković“, Varaždin

Srednje škole:
• Ivona Petrović, 2. razred, Opća gimnazija, Brač
• Blanka Hlad, 4. razred, Srednja škola Oroslavje
• Neven Sunko, 1. razred, Ugostiteljsko-turističko učilište, Zagreb

Raspored održavanja popravnih ispita

Raspored možete preuzeti OVDJE.

Kamo nakon osnovne škole

Kako biste što lakše odabrali buduće zanimanje evo nekih korisnih linkova i dokumenata

Kockavica 2011

Učenici naše škole, u suradnji s Državnim zavodom za zaštitu prirode,  već pet godina sudjeluju u provođenju nacionalnog projekta inventarizacije ugrožene biljke kockavice ( Fritillaria meleagris).

Inventarizacijom se nastoje utvrditi, zaštititi i unaprijediti staništa te prelijepe biljke. Aktivnosti se sastoje od odlaska u prirodu, na znana ili neznana staništa na kojima se potvrđuje prisutnost ili odsutnost istraživane biljke. Pri tome se vode zapisnici/protokoli s nizom podataka koji pomažu stručnjacima  Zavodu da propišu ili poduzmu mjere zaštite.

Na poznatim staništima utvrđujemo brojnost populacija u odnosu na prijašnje stanje, a nova staništa prijavljujemo na protokolima uz fotografije biljaka i staništa. Voditelji projekta su školski eko-koordinatori Goran Višak, profesor biologije i kemije i ravnateljica  Gordana Gazdić-Buhanec.

Istraživanja su započela ovih dana i potrajat će još desetak dana tijekom cvatnje biljke. Kockavica je već jako rijetka u našoj županiji, pa molimo sve koji je zapaze,  da podatke o staništu jave na telefon 622-172, 621-158 ili e-mail škole ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. )

http://www.youtube.com/watch?v=XE3IDVTQatk

Sjajan nastup na državnom Ekološkom kvizu Lijepa naša u Primoštenu

U Primoštenu je održano državno i svehrvatsko najecanje  Ekološki kviz "Lijepa naša" 2011. Naša prezentacija Čistoća je pola zdravlja ocjenjena je maksimalnim brojem bodova te osvojila je prvo mjesto i nagradu.

Sveukupno ( nakon pismenog i usmenog dijela natjecanja ) ekipa naše škole osvojila je drugo mjesto.

Više:

Opet smo viceprvaci države

Ponovno smo postigli zavidne rezultate na državnom Ekološkom kvizu „Lijepa naša“, koji je održan u Primoštenu. Ekološki kviz Lijepa naša jedno je od najsloženijih natjecanja u izvannastavnim aktivnostima koje, osim gradiva pojedinih predmeta, uključuje prikaz konkretnih aktivnosti i promišljanja o prirodnim, kulturnim i civilizacijskim vrijednostima te razvitku odgovornosti i pozitivnog stava prema okruženju u kojem živimo putem izrade i prezentacije projekta. Iako već drugu godinu za redom osvajamo  drugo mjesto na ovom međunarodnom natjecanju, ove smo godine s praktičnim radom osvojili prvo mjesto te dobili najviše mogući broj bodova za svoj rad.

Ekipa u sastavu Gracija Grošić, Ivan Ciganek, Dora Ormuš i Sonja Homar predvođeni mentorima: profesorom Goranom Višakom i ravnateljicom Gordanom Gazdić-Buhanec, izradila je prezentaciju naziva „Čistoća je pola zdravlja“. Učenici su istražili koje najčešće robne marke sapuna, paste za zube, dezodoransa te kreme koriste učenici ove škole. Istražili  su sastav najčešće korištenih proizvoda te ustanovili da većina istraživanih proizvoda sadrži brojne sastojke koji mogu naškoditi zdravlju, osobito djece.

Stoga su postavili su intrigantno pitanje -  može li narodna poslovica Čistoća je pola zdravlja danas  značiti da možemo  ugroziti svoje zdravlje nastojeći biti čisti i mirisavi. Uz ostalo, naročito su upozorili na štetnost fluora koji je uobičajen sastojak svih najviše reklamiranih i korištenih  zubnih pasta. Učenici su potom sami izradili sapun, dezodorans, kremu za ruke te zubnu pastu dokazujući da se zdravi proizvodi za svakodnevnu njegu mogu relativno jednostavno izraditi i bez štetnih sastojaka. Dobivene proizvode pakirali su u minijaturna pakiranja s logom škole. Na kraju su učenici izradili konkretan program aktivnosti koje će provoditi u školi i gradu s namjerom poučavanja učenika, učitelja, roditelja i građana Koprivnice o nužnom  oprezu prigodom odabira kozmetičkih proizvoda. Pogledajte prezentaciju!

 Ekološki kviz - prezentacija

Stručni skup "Svekolika pomoć učenicima škole"

 

 

Na inicijativu gđe Gordane Gazdić Buhanec, ravnateljice škole „Antun Nemčić Gostovinski“ iz Koprivnice, 17. veljače 2011., u školskoj knjižnici održan je stručni skup.

Tema skupa bila je: „ "Svekolika pomoć učenicima škole „Antun Nemčić Gostovinski“ u poboljšanju njihovog odgojno-obrazovnog statusa“.

Skupu su se odazvali i aktivno u njemu sudjelovali Valerija Golubić, Dražen Magdić i Maja Vrbek iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke županije, Sonja Petrović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb, Ivanka Perić-Novak, pomoćnica predstojnika Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji, Željka Koluder-Vlahinja, ravnateljica Obiteljskog centra Koprivnica i Renata Glavica, psihologinja iz Obiteljskog centra Koprivnica.

Ispred škole sudjelovali su Gordana Gazdić-Buhanec, ravnateljica OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, Franka Ružić, socijalna pedagoginja, Goran Višak, predsjednik Školskog odbora OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Mamče Ilić, psiholog i učenica Nikolina Sušilović, predstavnica Vijeća učenika OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“.

Kroz vrlo konstruktivnu i dinamičnu raspravu, dogovoreni su konkretni mehanizmi razvijanja suradničkih i partnerskih odnosa između institucija angažiranih u radu s djecom. Formaliziranjem odnosa između institucija koje rade na dobrobit djece, olakšava se provođenje svih dostupnih mjera koje su predviđene u sustavu, a direktno i konkretno pridonose poboljšanju psihodinamike života djece.

Posebno je naglašena potreba za tijesnom i učinkovitom suradnjom institucija sa lokalnom upravom koja je najbitniji čimbenik u realizaciji zamišljenih aktivnosti.

Zadovoljstvo sudionika ovog stručnog skupa izraženo je jedinstvenom željom, da se ponovi okupljanje radi analiziranja ostvarenog i planiranja daljnjih aktivnosti na dobrobit djece.

 

U nastavku rada sudionici su informirani da OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ već pet godina provodi CAP (Child Assoult Prevention), program prevencije zlostavljanja djece. Cilj je ovog programa osnažiti  i  osposobiti djecu da se sama zaštite od zlostavljanja vršnjaka, nepoznatih, ali i poznatih starijih osoba.

U suradnji s Udrugom roditelja Korak po korak iz Zagreba, koja je nositelj ovoga programa, za travanj ove godine pripremaju se radionice o prevenciji seksualnog zlostavljanja djece. Škola „Antun Nemčić Gostovinski“  bit će jedna od domaćina, dok će   nositelj provedbe biti Udruga roditelja „Korak po korak“.

U uvodnom izlaganju, o problemu seksualnog zlostavljanja djece, govorit će psihologinje Gorana Hitrec i Sanja Brajković te defektologinja Vesna Žilić. Također, bit će prikazan film „Prekidanje šutnje“.

Voditeljice radionice govorit će i o kriznim intervencijama u slučajevima kad dijete otkriva seksualno zlostavljanje, o koracima i odgovornostima institucija i pojedinaca.

Sredstva za izvođenje radionica osigurana su u okviru projekta „Prevencija seksualnog zlostavljanja djece primjenom CAP programa –  doprinos kampanji Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog zlostavljanja djece“, kojeg financira Ministarstvo zanosti obrazovanja i športa.