Pavao Bunić na izložbi Radost slikanja uz glazbu 2018.

Na ovogodišnjem likovnom natječaju radost slikanja uz glazbu na kojem je ukupno sudjelovalo 979 likovnih radova iz svih dijelova Hrvatske, rad učenika 2. c razreda OŠ“ Antun Nemčić Gostovinski „ Koprivnica, zasluženo je pronašao svoje mjesto na izložbi na kojoj je bilo odabrano 100 likovnih radova, uzrasta učenika od vrtića, osnovnih i srednjih škola koja je postavljena u predvorju velike dvorane KD Vatroslava Lisinskog, u vrijeme održavanja Tjedna glazbe za mlade.

Početkom svake školske godine Hrvatska glazbena mladež raspisuje natječaj za najuspješnije likovno ostvarenje inspirirano slušanjem glazbe, u ovom slučaju: glazbe francuskog majstora Claudea Debussyja. 
Svoje glazbene impresije učenici mogu izraziti u svim željenim likovnim i grafičkim tehnikama, veličinama i materijalima. Pavao Bunić je inspiraciju za svoj rad pronašao slušajući skladbu- Clair de lune- Mjesečina, te na svoj jedinstven i kreativan način izradio i likovni rad. Mentor učeniku bila je učiteljica Đurđica Pošta, a važno je naglasiti da Nemčići već tradicionalno sudjeluju na ovom hvale vrijednom natječaju, te postižu zavidne rezultate. Čestitke Nemčićma!

radost

radost3

radost2