NATJEČAJI

Slovarica mojega kraja – svečani završetak četvrtog razreda

Učenici 4. b razreda sa svojom učiteljicom Sanjom Brkić, ove su godine obišli zaštićena područja Koprivničko – križevačke županije: Kalnik i Đurđevačke pijeske. Potaknuti željom da ostali učenici i odrasli upoznaju ljepote našega kraja, zaštićenu kulturnu i prirodnu baštinu odlučili su naslikati svoju slovaricu i sudjelovati na natječaju Školske knjige „Slovarica mojeg kraja“ .

1

„Stručni žiri odlučio je s prve tri nagrade nagraditi one slovarice koje su se doista istaknule svojim likovnim oblikovanjem, koje sa svakim slovom prikazuju obilježja kraja te koje su dosljedne u svojoj inovativnosti i kreativnosti.“(skolskiportal.hr)

Naša „Slovarica zaštićene prirode i baštine mojeg kraja“ dobila je drugu nagradu.

Danas nakon podjele svjedodžbi i pohvalnica, s posebnim ponosom i veseljem dočekali smo urednicu Školske knjige Dijanu Topljak koja nas je obradovala tiskanim izdanjem naše slovarice, kapama, priborom za školu i knjigama za svakog učenika. Za dva dana dostavit će i majice svakomu.

Slova naše slovarice obuhvaćaju zaštićene biljne vrste poput: zlatnog ljiljana, kockavice, pješčarske metlice, životinje: dabra, crnog cjevastog pauka, nosate šaške, orla štekavca, sive čaplje, čigre, trčke, a istaknuli smo i bicikl kao zaštitni znak našega grada. Slovo R predstavlja najbolju manifestaciju Republike Hrvatske – Renesansni festival, a DŽ - džem, ne bilo koji, Podravkin.

Priroda i bioraznolikost Koprivničko-križevačke županije prepoznata je, vrednovana i zaštićena na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini, zato je važno poučavati djecu o važnosti očuvanja te prirode i njezine bioraznolikosti.

U našoj školi to kontinuirano činimo.

Sanja Brkić, učiteljica savjetnica

OŠ “Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica

2