Dječji tjedan 2017.

Učenici 2.c i 3.a obilježili Dječji tjedan,

odaslali poruke odraslimaKako vidim svoj savršeni svijet?

Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ Savez Društva naša djeca u suradnji s DND u gradovima i općinama već više od trideset godina prvi puni tjedan u listopadu organizira Dječji tjedan. Nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. U našoj školi se također nizom aktivnosti organizira Dječji tjedan.

U suradnji sa DND Koprivnica i ove školske godine pridružile su se učiteljice Đurđice Pošta i Suzana Hergotić s učenicima.   Učiteljice su različitim aktivnostima tijekom tjedna obilježile Dječji tjedan s naglaskom na Prava djevojčica koji će obilježiti 11. listopada.

Učenici oba razreda sudjelovali su i u kratkom prigodnom programu 4. listopada 2017., a  koji se već tradicionalno održava  na Zrinskom trgu. Ovogodišnju temu Moj savršeni svijet, viđen očima djeteta  izabralo je Dječje gradsko vijeće grada Koprivnice.

Djeca vrtića i  osnovnih škola grada Koprivnice pisala su kraće poruke, pjesme ili sastavke na temu Moj savršeni svijet. Osim literarnih radova učenici su učinili i likovne uradke, osmišljene poruke prikazali na plakatima, papirnatim zastavicama i balonima te na njima crtali ili pisali o svom viđenju savršenog svijeta.  Nakon što su djeca na središnjem gradskom trgu pročitala svoje  poruke, pjesme, kraće sastavke u formiranoj povorci zajedno sa Dječjim gradskim vijećnicima krenuli su na prijem kod Gradonačelnika grada. U gradskoj vijećnici grada djecu su srdačno primili Gradonačelnik  Mišel Jakšić s dogradonačelnicama Ksenijom Ostriž i Melitom Samoborec te pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove Darkom Ledinskim.

– Drago mi je da je ovo postala jedna stvarno lijepa tradicija u kojoj se jednom godišnje okupimo, dođete nam u goste, čujemo vaše želje i planove. Drago nam je i kada nešto od toga što ovdje kažemo, nacrtamo i napišemo uspijemo i realizirati u godini koja nam dolazi. Želim vam da uživate u ovom periodu koji vam je zasigurno najljepši u vašim životima – rekao djeci gradonačelnik Mišel Jakšić

  Djeca iz obaju razrednih odjela 2.c i 3. a  čitali su poruke kakav bi bio njihov savršeni svijet. Likovne uradke koje su donijeli učenici bit će izloženi u hodniku Gradskog poglavarstva. Izložba će biti otvorena za javnost tijekom trajanja Dječjeg tjedna.

Učiteljica Suzana Hergotić i učiteljica Đurđica Pošta

Photo: preuzeto sa Drava.info i Klikaj.hr

Dječji tjedan 2017.
Dječji tjedan 2017.
Dječji tjedan 2017.
Dječji tjedan 2017.
Dječji tjedan 2017.
Dječji tjedan 2017.
Dječji tjedan 2017.
Dječji tjedan 2017.
Dječji tjedan 2017.
Dječji tjedan 2017.
Dječji tjedan 2017.
Dječji tjedan 2017.
Dječji tjedan 2017.
Dječji tjedan 2017.
Dječji tjedan 2017.
Dječji tjedan 2017.


 

 Dječji tjedan u Područnoj školi Reka

Tijekom cijelog tjedna (2. do 6. listopada) učenici Područne škole Reka su provodili mnogobrojne aktivnosti. Tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna bila je „Moj savršeni svijet i što odrasli trebaju učiniti da bi to postao“. Djeca su svojim literarnim i likovnim radovima predstavila odraslima, roditeljima, učiteljima svoje poruke kojima žele ukazati na svoja prava i potrebe. Učenici su srijedu proveli u igri i pjevanju na školskom igralištu sa svojim prijateljima iz Dječjeg vrtića Lastavica.

PS Reka1

PS Reka2

PS Reka3

PS Reka4

PS Reka5 


 

 

Dječji tjedan u Područnoj školi Jagnjedovec

U srijedu 4. listopada 2017.  učenici PŠ Jagnjedovec  su u sklopu Dječjeg tjedna nakon razgovora o dječjim pravima, potrebama i dužnostima, prijateljstvu, pomaganju i aktivnom participiranju te razlikama među njima, crtali svoje autoportrete.  Na kaširano drvo umjesto listopadom odnesenog lišća na grane su dolepršali autoportreti naših učenika jasno dajući do znanja gdje im je mjesto.

Što čujem, to zaboravim.
Što vidim, to zapamtim.
Što učinim, to shvatim.

                               Zen poslovica

 

Djecji tjedan2

PS J1

PS J Djecji tjedan3

PS J Djecji tjedan 4


 

 

„Stop govoru mržnje“

Dana 2. i 5. listopada 2017. godine, u Osnovnoj školi "Antun Nemčić Gostovinski", održano je predavanje za učenike sedmih razreda u sklopu preventivnog programa pod nazivom „Stop govoru mržnje“. Cilj programa je  promicanje kulture, tolerancije i nenasilja te prevencije svih oblika govora mržnje kao društveno neprihvatljivog oblika ponašanja (ponašanje mladih na sportskim natjecanjima, priredbama, što znači zdravo navijati, kakve su opasnosti ukoliko se ne ponašaju u skladu s time i općenito ako su na takvim priredbama kako se ponašati, kako izbjegavati moguće opasne situacije), a u konačnici prevenciju kriminaliteta kojeg motiviraju različiti oblici mržnje. Policijske djelatnice Maja Grgurek i Tatjana Židov  popričale su s učenicima, saslušale njihove primjere te se dotakle teme govora mržnje i na društvenim mrežama.

Stop govoru mrznje

Stop govoru mrznje2