Sporazum o suradnji škole i Likovne udruge

Dragutin Ciglar, kipar i keramičar, prošlogodišnji dobitnik Medalje grada Koprivnice i predsjednik Likovne udruge Motacilla alba i Gordana Gazdić-Buhanec, ravnateljica OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica, formalizirali su desetogodišnju suradnju potpisivanjem Sporazuma o međusobnoj suradnji škole i Udruge.

Više od deset godina majstor Ciglar radi s učenicima škole bez naknade, školi je poklonio vrijednu zbirku od tridesetak keramika, a kruna zajedničke suradnje je osnutak Male koprivničke škole keramike, 2012.

Sporazum o suradnju otvara nebrojene mogućnosti razvoja suradnje na području likovnog stvaralaštva jer Udruga broji stotinjak istaknutih likovnih umjetnika i keramičara iz zemlje i svijeta. A keramika je proglašena umjetnosti 21. stoljeća jer je univerzalna, pruža najviše mogućnosti u multimedijalnom izražaju - likovnom, slikarskom, kiparskom, uporabnom kao primijenjena umjetnost, konceptualnom, apstraktnom. Pribrojimo tomu još i unikatnost pa različite tehnike, veličine, oblike, načini modeliranja, metode pečenja, razne peći – s glinom, zemljom mogu se raditi čuda.

Neki članovi Udruge su već ostavili svoj trag u školi: Ivica Kiš i Nadica Eichhorn uvođenjem kamere opskure u školski kurikulum.

Jedan od ciljeva suradnje između Škole i Udruge je i predstavljanje različitih kulturno – umjetničkih aktivnosti s ciljem popularizacije obrazovnih aktivnosti na području likovnog stvaralaštva.

Raduje nas nastavak suradnje i ovim putem izražavamo duboku zahvalnost u ime Škole, učenika i roditelja.

P2285587

P2285588

P2285590