Obavijesti o pojavi zaraze virusom COVID-19 u našoj školi

 

U tijeku je velika pandemija te je više od 21 milijun ljudi u svijetu zaraženo virusom COVID-19.

Na žalost, zaraza nije mimoišla niti našu školu. Trenutno imamo potvrđen jedan slučaj zaraze te tri zaposlenika na testiranju i u samoizolaciji. Također imamo informaciju o obolijevanju jednog djeteta i roditelja.

Škola ima razrađene protokole sukladno donesenim mjerama HJZJ i MZO te po njima postupa.

Niti jedan učitelj nije zaražen. Informaciju o zarazi proslijedili smo nadležnom Uredu za prosvjetu te stožeru Civilne zaštite. Obavljene su i konzultacije s epidemiolozima po kojima je postupamo.

O izvorima i putovima zaraze nemamo informaciju jer nismo ovlašteni vršiti istraživanje te vrste, već to provodi nadležna epidemiološka služba u suradnji s odabranim liječnikom primarne zaštite.

Razlog za zabrinutost postoji jer sustav je toliko snažan koliko je snažna njegova najslabija karika, a to je odgovornost, pridržavanje i kontrola propisanih epidemioloških mjera od strane svakog pojedinca.

Ako će se svaki subjekt obrazovnog procesa koji boravi u školi pridržavati propisanih mjera, odnosno poštivati 4 obavezna postupka o kojima će se svi redovno informirati i podsjećati, pojavnost zaraze će biti minimalna.

Ovim putem apeliram na sve da ukoliko imaju temperaturu, grlobolju, kašalj, odnosno uobičajene simptome viroze da ne dolaze u školu na nastavu ili na posao već da se jave svojem liječniku primarne zdravstvene zaštite, razredniku ili ravnateljici Škole.

Hvala na razumijevanju, čuvajte se.

Petak, 4. rujna 2020.

 

S obzirom da je troje zaposlenika razvilo Covid bolest, kompletno tehničko osoblje, osim kuhara, je u četrnaestodnevnoj izolaciji.

Škola je zaposlila nove zaposlenike. Sutra je sastanak o eventualnim dodatnim mjerama u Županijskom stožeru civilne zaštite.

 

Vaša ravnateljica

Gordana Gazdić-Buhanec, mag. biol.

 

 

Ravnateljica