Izvrsni rezultati Nemčića na Znanstvenom turniru u Križevcima

U Osnovnoj školi Ljudevita Modeca Križevci 24.11.2023. održao se 5. Znanstveni turnir (tema: KLIMATSKE PROMJENE). Na turniru je sudjelovalo 11 ekipa iz Koprivničko-križevačke županije: OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica, OŠ Ferdinandovac, OŠ Đurđevac, OŠ Vladimira Nazora Križevci, OŠ Sokolovac, OŠ “Prof. Blaž Mađer” Novigrad Podravski, OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac, OŠ Gola i kao domaćin OŠ Ljudevita Modeca Križevci.

 3

Učenici su se natjecali u znanju i vještinama iz predmeta Biologija, Fizika i Kemija rješavajući ispit znanja, ali i praktične problemske zadatke iz sva tri predmetna područja.

Po završetku turnira, radovi su vrednovani , a dvije ekipe iz naše Škole su osvojile

1. mjesto - ekipa u sastavu Josip Sušilović, Jakov Salajpal i Brigita Novak i 7. mjesto - ekipa u sastavu Ena Šimunović, Melani Glavnik i Bernard Brlošić.

Čestitamo na odličnim rezultatima ekipama Škole na Znanstvenom turniru, kojemu je glavni cilj povezivanje učenika i učitelja, dijeljenje iskustva, poticanje ljubavi prema prirodnim znanostima i stjecanje novih znanja i vještina.

Učenici su nakon natjecateljskog djela sudjelovali u predavanju i radionici koju je održao Nikola Vikić Topić, meteorolog Nove TV na temu Oluje budućnosti.

Mentori su u to vrijeme sudjelovali u predavanju i radionici mr.sc. Lidije Srnec iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, na temu:

Očekivane klimatske promjene na području Hrvatske i njihove posljedice.

Mentori učenicima bili su Boris Tonc i Goran Višak.

Goran Višak, prof.

2

4

5

6

IMG 6612

skupna