DELF 2020

Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski postala centar za polaganje školskog DELF ispita

Školski DELF

Diploma o poznavanju francuskog jezika koja omogućuje učenicima u dobi od 12 do 18 godina procjenu i službenu potvrdu razine francuskog jezika.

Školski DELF (Diplôme d'Etudes en Langues Française) podrazumijeva 4 diplome o poznavanju francuskog jezika, uvedene od strane francuskog Ministarstva obrazovanja kako bi se službeno potvrdile jezične kompetencije na francuskom jeziku prema četiri razine (A1, A2, B1, B2). Diplome vrijede cijeli život te predstavljaju prednost kako za studij u frankofonskim zemljama tako i pri zapošljavanju.

Polaganje međunarodni ispita iz francuskog jezika organizira Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj u suradnji s hrvatskim Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Školski DELF se ove godine zbog nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane širenjem virusa Covid-19 održao u mjesecu rujnu a ne u mjesecu ožujku kako je bilo planirano. Usprkos tome, ispitni rok je prošao vrlo uspješno. Polaganju pisanog i usmenog dijela ispita pristupili su kandidati iz Srednje škole Koprivnica, Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar i Gimnazije Ivana Zakmardije Dijankovečkog iz Križevaca.

Pisani dio kandidati su polagali u subotu 19. rujna od 10.00 do 11.40 sati uz poštivanje svih epidemioloških mjera zaštite učenika i učitelja.

Na dan usmenog dijela ispita, 26. rujna, posjetili su nas predstavnici Francuskog veleposlanstva. Ataše za obrazovnu suradnju Hugues Denisot i njegova suradnica Slađana Domladovac uručili su ravnateljici Gordani Gazdić-Buhanec certifikat Centra za polaganje školskog DELF ispita (une attestation de Centre de passation). Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski je već nekoliko godina Regionalni centar za polaganje Školskog DELF ispita. Ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec poklonila je Atašeu, g. Denisotu uspomenu na našu školu.

Usmeni dio ispita odvio se od 10.00 do 14.00 sati u skladu sa epidemiološkim mjerama zaštite učenika i učitelja.

Hvala svima koji su pomogli u organizaciji ispita i čestitke svim učenicima!

Ana Kuhar,

učiteljica francuskog jezika i ovlašteni ispitivač - ispravljač školskog DELF ispita

1a

2a

3a

4a

5a