Vijeće roditelja

Večer matematike 2020.

U matičnoj školi (područnim i matičnim odjelima) će se i ove godine održati Večer matematike 2020. Večer matematike je nacionalni projekt Hrvatskog matematičkog društva Zagreb kojim želimo popularizirati matematiku i upoznati ju kroz igru, zagonetke, križaljke, slikovnice, priče i tome slično. Ove godine, obzirom na epidemiološku situaciju, Večer matematike ćemo održati u vremenskom periodu od 1.12. do 4.12.2020. kako bi se mogli uključiti svi koji žele. (Preporuka organizatora, Hrvatskog matematičkog društva Zagreb.)

Večer matematike ćemo održati samo s učenicima razrednog/ih odjela u kojem/ima predajemo. Svaki učitelj prema svojoj želji bira datum i vrijeme održavanja aktivnosti povodom nacionalne Večeri matematike 2020. u zadanom vremenskom periodu. Svaki učitelj sukladno svom rasporedu i mogućnostima prilagođava sudjelovanje u Večeri matematike (redovni sat matematike, dodatna/dopunska nastava)

Na sljedećoj poveznici možete pronaći gotove materijale koje možete koristiti:
https://jumboiskon.tportal.hr/dl/c0b65c54-ede6-4132-a633-79b32190389a
(na računalu je potrebno imati instaliran Winrar)

Materijali su raspodijeljeni u zasebnim mapama za razrednu i predmetnu nastavu kao i na materijale prethodnih godina (radni centri) i nova mapa s digitalnim sadržajima i uputama u mapi 2020.

Možete koristiti i svoje aktivnosti koje možda nisu navedene, ali su zanimljive Vama i vašim učenicima.

I ove je godine sponzor Večeri matematike Matific. Matific je digitalni program za učenje i podučavanje matematike koji sadrži zadatke od predškolskog uzrasta do šestog razreda osnovne škole.

Trenutno su sve besplatne licence isključene, a ako želite rješavati zadatke u Matificu pripremljene za projekt Večer matematike, 3. 12.2020. javite se na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. već ovih dana.

Roditelji ne dolaze u školu. Večer matematike obilježavamo samo s učenicima u školi u učionici razrednog odjela.

 

Poveznica: Hodogram-večer matematike 2020.