Vijeće roditelja

57. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece jedina je manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Svake godine održava se u drugom gradu. Uz Hrvatski filmski savez, kao organizatori Revije izmjenjuju se osnovne škole, kino-klubovi i filmske družine diljem Hrvatske. Ove godine domaćin je bio Sisak. Četiri dana bio je filmsko središte za najmlađe filmoljupce.

Selekcijski žiri je za službeni program odabrao i dva filma FVD „AniMravec“. To su Snjeguljica i 7 E brojeva te film Bljak!

Ivano Grgić i Vito Fajdić, učenici 2.c, u Sisku su predstavljali sve Mravce, svoju školu, grad i županiju.

Vito je imao i čast svečano otvoriti Reviju.

Tijekom četiri dana, prikazano je 89 filmova. Sudjelovanjem na državnoj reviji, naši su uvršteni među 25 najboljih u kategoriji animiranoga filma.

Selekcijski žiri ocijenio ih je kao simpatične i duhovite - kako likovno, tako i narativno. Posebno je pohvaljen trud i talent učenika 1. razreda koji su radili na filmu Bljak!

Članica žirija Astrid Nox navodi: Ovaj animacijski debut nije bljak – samo se tako zove. Ideja da se ožive slova pokazala se odličnom, kako u narativnom tako i u vizualnom smislu.

Senka Pintarić, voditeljica FVD „AniMravec“

3

1

2