Vijeće roditelja

Ekološki projekt „LORA – laboratorij održivog razvoja“

OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica odabrana za sudjelovanje u ekološkom projektu „LORA – laboratorij održivog razvoja“

S radošću objavljujemo vijest da je Međunarodna ekoškola s dijamantnim certifikatom ,OŠ “Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica izabrana na natječaju udruge Bioteka za sudjelovanje u projektu LORA. „LORA – laboratorij održivog razvoja“ je projekt koji se bavi održivim razvojem i njegovom integracijom u obrazovanje. Na natječaj se prijavilo 77 škola a izabrano ih je 20, po jedna po županiji. Udruga planira izraditi 21 obrazovni program, po jedan program prilagođen svakoj suradničkoj školi po županijama, a moći će se provoditi zasebno ili integrirano kroz nastavne aktivnosti.

Poziv je bio upućen učiteljima koji vole uvoditi pozitivne, inovativne i suvremene promjene u svoj nastavni rad, a udruga nudi podršku i pomoć stručnjaka u nadogradnji znanja o održivom razvoju i besplatnu šestodnevnu edukaciju. Na natječaj se prijavila učiteljica Petra Vedriš koja je uz pomoć ravnateljice napisala uspješnu prijavu.

Tijekom projekta škola i učenici će moći ostvariti suradnju s lokalnom zajednicom, te će se kreirati inspirativan i jedinstven obrazovnog programa za održivi razvoj, modeliranog sukladno potrebama škole.

Informacije s mrežnih stranica Udruge:

http://lora.bioteka.hr/odabrano-je-20-skola-za-sudjelovanje-u-projektu-lora/

http://lora.bioteka.hr/o-projektu/

http://lora.bioteka.hr/skolski-projekti/

                                                                                   Gordana Gazdić-Buhanec, mag. biol.