Kontakti - za više informacija kliknite na željeni kontakt

Domaćini Sudoku natjecanja na regionalnoj razini 2023.

U subotu, 25. studenog 2023., OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica će ugostiti 38 učenika naše županije, i još dvije gošće (blizanke) iz Istarske županije jer su djevojke na plesnom natjecanju u našoj divnoj Koprivnici, te njihove mentore i školske povjerenike na regionalnoj razini Sudoku natjecanja. Natjecanje je osmislila i organizirala Mensa Hrvatska uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje. Autor zadataka je Siniša Hrga.

Natjecanje će se provoditi u tri različite kategorije.

BISTRIĆI (od 1. do 4. razreda) će rješavati tri seta: BRZINAC (15 minuta), KLASIKA (45 minuta) i VARIJACIJE (30 minuta). Natjecat će se 16 učenika.

KADETI (od 5. do 8. razreda), 16 učenika, i JUNIORI (srednja škola), 6 učenika, će rješavati četiri seta: BRZINAC (15 minuta), KLASIKA (45 minuta), VARIJACIJE (30 minuta) i MATEMATIKA (30 minuta).

U kategoriji BISTRIĆA i KADETA, učenici trećeg, petog, sedmog i osmog razreda, Ivan Bači, Rok Zagrajski, Ivan Zagrajski, Grgur Zagrajski, Leda Igrić, Matej Jurčić, Pavao Bunić branit će boje naših Nemčića.

Mentori učenika su Ivana Zrinjski, Ivana Gregurec, Vladimir Bermanec, Hrvoje Šelimber i Željka Hanžek.

Prisjetimo se prvo što je uopće Sudoku. Sudoku (na japanskom znači jedan broj) je vrsta matematičke zagonetke čije je rješavanje temeljeno na logici. Sastoji se od jednog velikog kvadratnog polja, podijeljenog na 81 manjih kvadratića. Unutar velikog kvadrata, označeno je 9 odjeljaka velikih 3x3 polja. Postoje različite težine te igre, a koristi se za zabavu ili testiranje inteligencije. Cilj igre je ispuniti sva polja brojevima od 1 do 9, s time da se svaki broj smije pojaviti točno 9 puta. Problematika je u tome što se jedan broj smije pojaviti samo jednom u svakom retku, svakom stupcu i svakom odjeljku od 3x3 polja. Na početku igre, otkriveni su određeni brojevi, a rješavač mora otkriti gdje se nalaze svi ostali brojevi i kako su raspoređeni.

Natjecanje počinje u 9 sati, pod budnim okom ocjenjivačkog povjerenstva kojeg čine povjerenici školske razine natjecanja te učitelji i nastavnici matematike kao i učitelji razredne nastave s područja županije.

Čestitamo svi sudionicima na sudjelovanju, nadamo se odličnim rezultatima i mogućem plasmanu na državno natjecanje.

Hvala svima na podršci i pomoći oko organizacije natjecanja.

Organizacijski odbor