Kontakti - za više informacija kliknite na željeni kontakt

Edukacija roditelja o prevenciji zlouporabe droga

U ponedjeljak, 11. prosinca 2017., u našoj je školi održano zanimljivo predavanje za roditelje učenika osmih razreda naše škole na temu “ Prevencija zlouporabe sredstava ovisnosti“.

Predavanje je održao gospodin Igor Bukovčan iz Odjela za droge Policijske uprave Koprivničko-križevačke županije. Roditeljima je govorio o različitim vrstama droga te im objasnio kako prepoznati kod djece rane znakove korištenja ilegalnih sredstava ovisnosti. Naglasio je da kontroliraju svoju djecu nakon večernjih izlazaka jer opasnosti „vrebaju“ na sve strane, a odlična „meta“ za dilere su upravo adolescenti. Gospodin Bukovčan je roditelje upoznao sa svim vrstama ilegalnih sredstava ovisnosti tako što im je pokazao originalne primjerke droge. Gotovo svi roditelji su naglasili da se nisu susretali s drogom i da je ovo prvi puta da „uživo“ vide kokain, marihuanu, ekstazy i slična opojna i nedozvoljena sredstva konzumacije.

Nakon završenog predavanja, roditelji su komentirali da je predavanje bilo vrlo zanimljivo i korisno u prevenciji zlouporabe droga, ali su istakli nadu da iskustva s ovog predavanja neće morati primijeniti u svojim obiteljima. Ipak, jednoglasno su zaključili da opreza i brige za vlastitu djecu nikada nije previše.

Lidija Vranar

zlouporaba droga