„Veselo u školu“ u Područnoj školi Reka

Uzbuđenje, zbunjenost, strah i veselje su osjećaji koji prolaze kroz glavu svakog „đaka prvaka“ kada prvi put dolazi u školu i upoznaje svog učitelja ili učiteljicu.

Da im olakšaju prilagodbu na novu okolinu i požele dobrodošlicu u školu, u Područnoj školi Reka je u četvrtak, 3. rujna 2020. godine, održano upoznavanje učenika i roditelja učenika budućih prvih razreda s ravnateljicom, učiteljima i stručnim suradnicima. Na upoznavanju su sudjelovali budući prvašići iz Reke i Jagnjedovca u pratnji roditelja. Okupljene je na početku pozdravila voditeljica Područne škole Reka Jelena Sabolić, a zatim je riječ prepustila Gordani Gazdić-Buhanec, ravnateljici Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski. Ravnateljica je budućim prvašićima poželjela srdačnu dobrodošlicu u školu i puno uspjeha u radu. Istaknula je važnost pridržavanja epidemioloških mjera te im predstavila njihovog prvog učitelja, Davora Šokeca. Učitelj je zahvalio svima na dolasku te učenicima predstavio školsku pedagoginju, psihologa i ostale učitelje koji će ih učiti. Pokazao je učenicima kako pravilno dezinficirati ruke, a zatim im je, na njihovo veliko veselje, podijelio poklone dobrodošlice koje su im osigurali Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i jedna izdavačka kuća. Upoznavanje su nastavili u učionici, a učenici su posebno uživali u „Igri bombona“.

Budućim prvašićima želimo da im škola bude drugi dom u kojem će naučiti mnoga korisna znanja i steći nova prijateljstva!

Davor Šokec

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10