Nemčići uspješni na natječaju Hrvatskog Crvenog Križa

Radovi učenica Nike Jurendić i Katje Zagorščak pod mentorstvom učiteljice Đurđice Pošta te rad učenice Melani Glavnik, mentorice Ivane Zrinjski koji su ušli u uži izbor bit će izloženi u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu od 5. do 19. prosinca 2018. godine.

Stručno povjerenstvo za odabir pobjedničkih radova sastavljeno od: stručnjakinje za likovnu umjetnost dr. art Ivane Gorički, prof. likovne kulture i Dubravka Kastrapelija, prof.likovne kulture; stručnjakinje za temu volontiranja Ivane Zadražil Vorberger, prof.soc.padagog, voditeljice Službe za rad s mladima i volonterima HCK i stručnjaka za provedbu Kurikuluma građanskog odgoja i obrazovanja, viših savjetnika za nacionalne programa Agencije za odgoj i obrazovanje Nevenke Lončarić-Jelačić, prof. i mr. sc. Tomislava Ogrinšaka odabralo je najbolje od 512 likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola koji su pristigli na natječaj Volontiram – mijenjam svijet.

U uži izbor odabrani su radovi koji su se istaknuli vještinama likovnog izražavanja i originalnosti u odnosu na analizu same teme natječaja. Prilikom odabira radova vodilo se računa o primjernosti likovnog izražaja sukladno dobi djece, ali i podudarnosti sa samom temom likovnog natječaja tj. porukom o volontiranju koja se željela prenijeti radom.

Svečano otvorenje izložbe uz proglašenje pobjednika održat će se 5. prosinca u MSU-u.

 

2 580x415

3 580x435

1 326x435

4 326x435

5 326x435