TERENSKA NASTAVA: Hallein-Salzburg, 28.4.2018.

S ciljem popularizacije i praktične primjene njemačkog jezika naša škola već tradicionalno organizira terensku nastavu za učenike 7. i 8. razreda. Ove godine 64 učenika i 5 učitelja u pratnji posjetilo je rudnik soli Hallein i grad Salzburg.

U ranim jutarnjim satima uputili smo se prema Austriji. Put nas je odveo u rudnik soli Hallein gdje smo odjenuli rudarsku opremu, vozili se rudarskim vlakićem, spustili se u rudniku rudarskim toboganom te se upoznali sa zanimljivom audio-vizualnom pričom o soli. Vozili smo se i po podzemnom slanom jezeru (najslanije jezero na svijetu) čime smo prešli austrijsko-njemačku granicu. U blizini rudnika razgledali smo i očuvano keltsko selo.

Nakon obilaska rudnika krenuli smo prema Salzburgu, gdje smo s lokalnim vodičem razgledali DOM – KATEDRALU – STARI GRAD – REZIDENCIJU – MOZARTOVU RODNU KUĆU.

Posljednja stanica naše austrijske avanture bio je trgovački centar „Europark“, gdje su učenici prema ranije pripremljenim zadacima radili intervju sa slučajnim prolaznicima. Učenici su koristili usvojene strukture i izravno se upoznali s kulturom i civilizacijom zemlje njemačkog govornog područja.

U kasnim večernjim satima vratili smo se u Koprivnicu i puni dojmova stigli našim kućama.

Nino Klobučarić, učitelj njemačkog jezika

1

3

4

5

6

7

2