Eko i uskrsna radionica u PŠ Reka 2018.

Eko radionica u PŠ Reka

U ponedjeljak, 19. ožujka 2018. gđa Sonja Hlebar iz Udruge za održivi razvoj Hrvatske, učenicima PŠ Reka je održala radionicu na temu recikliranja, skupljanja i zbrinjavanja pet vrsta otpada. Kroz zanimljiv i raznovrstan sadržaje , učenici su upoznati s načinima skupljanja i zbrinjavanja otpada. Kroz igru, kao najvažniji aspekt dječjeg života, djeca su potaknuta da otpad odlažu u za to predviđene eko kutije te da na taj način brinu o svojem okolišu, ali i o kvalitetnom načinu zbrinjavanja otpada koji će se kasnije moći iskorištavati.

eko1

eko2

eko4

eko3

eko5


 

 

Uskrsna radionica u PŠ Reka

U utorak, 20.3.2018. održana je Uskrsna radionica s djecom i roditeljima na kojoj smo izrađivali pisanice, čestitke i vazice od špage. Izrađene proizvode izložit ćemo na našem štandu u subotu, 24. 3. na Vuzmenoj košarici. Pridružite nam se!

1

2

3

4

 

 

Maškare u PŠ Reka 2018.

Dana  13. veljače. 2018. već tradicionalno smo obilježili Pokladni dan  u Područnoj školi Reka.

Učenici i učitelji zabavili su se plešući  uz glazbenu pratnju i igrajući  zabavne igre povlačenja užeta. Najviše uzbuđenja i veselja je bilo kod plesa u paru s balonima. Svaki učenik je rekao nekoliko riječi   o svojoj maski a učenici 1. razreda demonstrirali su naučenu koreografiju uz pjesmu „Maskenbal“.

U mnoštvu lijepih i maštovitih maska učenici su izabrali najljepše maske. Pobijedile su  Princeza i Elza koje su dobile Diplomu za najljepšu masku i prigodan poklon.

IMG 0991

IMG 1006

IMG 1007

IMG 1001

IMG 0987

 

Djed Božićnjak u Reki 2017.

U petak, zadnji dan nastave, učenike naše škole razveselio je dolazak Djeda Božićnjaka. Doduše Djed je došao bez saona i snijega, ali je zato donio slatke pakete kojima je razveselio naše vrijedne učenike koji su obećali da će i iduće godine biti dobri!

1

2

3

Božićna priredba učenika PŠ Reka 2017.

Ovogodišnja božićna priredba održana je 17.12.2017. godine u Društvenom domu u Reki. Učenici i učitelji naše škole zajedničkim su radom kroz pjesme, igrokaze i recitacije dočarali radost Božića. Prije same priredba mladi župljani su Isusovo betlehemsko svijetlo donijeli u Dom, a crkveni pjevački zbor je otpjevao nekoliko božićnih pjesama. Udruga žena iz Reke svojim su božićnim recitalom zaokružile priredbu i s učenicima svim mještanima Reke čestitale Božić te Novu godinu.

Uz topli čaj i kolače za koje su se pobrinuli vatrogasci i Udruga žena, učenici su prodavali ukrasne rajfove, špangice te božićne čestitke. Prikupljeni novac doniran je u humanitarne svrhe, obnovu osnovne škole u Vukovaru.

Svima želimo Sretan Božić i Novu 2018. godinu!

1

2

3

4

Božićna radionica u PŠ Reka 2017.

U utorak 12. prosinca 2017. godine  u poslijepodnevnim satima, u Područnoj školi Reka, održana je radionica sa roditeljima i učenicima svih  četiri razreda. Povod okupljanja  bila je skorašnja priredba „Adventska nedjelja u Reki“ koja će se održati 17.12. 2017. u nedjelju od 17:00 sati u Reki u Domu. Pozivamo sve da dođu i uživaju u lijepom programu koji su pripremili učitelji i učenici Područne škole Reka.

Uz božićne pjesme i topli čaj, roditelji su sa učenicima marljivo izradili ukrase za Dom te božićne čestitke i ukrasne rajfove koji će se simbolično prodavati na samoj priredbi. Sakupljen novac odlazi u humanitarne svrhe, ovaj put za izgradnju nove škole u Vukovaru. Svi smo se lijepo podružili, zabavili i stvorili nešto lijepo. 

IMG 0234

IMG 0238

IMG 0239

IMG 0241

IMG 0242

IMG 0243

IMG 0244