Maškare u PŠ Reka 2018.

Dana  13. veljače. 2018. već tradicionalno smo obilježili Pokladni dan  u Područnoj školi Reka.

Učenici i učitelji zabavili su se plešući  uz glazbenu pratnju i igrajući  zabavne igre povlačenja užeta. Najviše uzbuđenja i veselja je bilo kod plesa u paru s balonima. Svaki učenik je rekao nekoliko riječi   o svojoj maski a učenici 1. razreda demonstrirali su naučenu koreografiju uz pjesmu „Maskenbal“.

U mnoštvu lijepih i maštovitih maska učenici su izabrali najljepše maske. Pobijedile su  Princeza i Elza koje su dobile Diplomu za najljepšu masku i prigodan poklon.

IMG 0991

IMG 1006

IMG 1007

IMG 1001

IMG 0987

 

Djed Božićnjak u Reki 2017.

U petak, zadnji dan nastave, učenike naše škole razveselio je dolazak Djeda Božićnjaka. Doduše Djed je došao bez saona i snijega, ali je zato donio slatke pakete kojima je razveselio naše vrijedne učenike koji su obećali da će i iduće godine biti dobri!

1

2

3

Božićna priredba učenika PŠ Reka 2017.

Ovogodišnja božićna priredba održana je 17.12.2017. godine u Društvenom domu u Reki. Učenici i učitelji naše škole zajedničkim su radom kroz pjesme, igrokaze i recitacije dočarali radost Božića. Prije same priredba mladi župljani su Isusovo betlehemsko svijetlo donijeli u Dom, a crkveni pjevački zbor je otpjevao nekoliko božićnih pjesama. Udruga žena iz Reke svojim su božićnim recitalom zaokružile priredbu i s učenicima svim mještanima Reke čestitale Božić te Novu godinu.

Uz topli čaj i kolače za koje su se pobrinuli vatrogasci i Udruga žena, učenici su prodavali ukrasne rajfove, špangice te božićne čestitke. Prikupljeni novac doniran je u humanitarne svrhe, obnovu osnovne škole u Vukovaru.

Svima želimo Sretan Božić i Novu 2018. godinu!

1

2

3

4

Božićna radionica u PŠ Reka 2017.

U utorak 12. prosinca 2017. godine  u poslijepodnevnim satima, u Područnoj školi Reka, održana je radionica sa roditeljima i učenicima svih  četiri razreda. Povod okupljanja  bila je skorašnja priredba „Adventska nedjelja u Reki“ koja će se održati 17.12. 2017. u nedjelju od 17:00 sati u Reki u Domu. Pozivamo sve da dođu i uživaju u lijepom programu koji su pripremili učitelji i učenici Područne škole Reka.

Uz božićne pjesme i topli čaj, roditelji su sa učenicima marljivo izradili ukrase za Dom te božićne čestitke i ukrasne rajfove koji će se simbolično prodavati na samoj priredbi. Sakupljen novac odlazi u humanitarne svrhe, ovaj put za izgradnju nove škole u Vukovaru. Svi smo se lijepo podružili, zabavili i stvorili nešto lijepo. 

IMG 0234

IMG 0238

IMG 0239

IMG 0241

IMG 0242

IMG 0243

IMG 0244

 

„Zdrava abeceda“ – međurazredni projekt nominiran za „Naj dječje djelo“

Međurazredni projekt „Zdrava abeceda“ nominiran je za „Naj dječje djelo“ na natječaju Veliko srce koprivničkog djeteta. Učenici su za to dobili Zahvalnice i poklon pakete od Podravke, ali između ostaloga dobro se zabavili na programu u organizaciji Društva Naša Djeca te Grada Koprivnice.

U 7. Tjednu botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki, učenici 1. c razreda Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica s učiteljicom Đurđicom Pošta i 1. razreda Područne škole Reka s učiteljicom Sanjom Figač uspješno su odradili međurazredni projekt „Zdrava abeceda“. Zadatak svakog učenika bio je izraditi vlastitu slovaricu u kojoj će na zadano slovo napisati i nacrtati voće, povrće ili začinsko bilje. Svoje slovarice su predstavili pred svojim prijateljima i roditeljima 12.5.2017. u školskoj knjižnici Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica. Ujedno je učenik 1. c razreda Marko Pavlic predstavio edukativne puzzle „Zdrava abeceda“ koja se može koristiti tijekom obrada nastavnih sadržaja. Nakon otvorenja izložbe, učenici i roditelji su druženje zaokružili finim kolačima od maka, kopriva, mrkve, rogača i dr. Ovim projektom učenici su naučili i utvrdili abecedu na zabavan i edukativan način te time objedinili sadržaje Hrvatskog jezika, Prirode i društva, Građanskog odgoja i obrazovanja te Zdravstvenog odgoja.

20171115 191915

20171116 110944