Doček prvašića u PŠ Reka 2021.

Doček prvašića i ove je godine bio svečan i veseo. Novih 9-ero učenika postali su dio naše školske obitelji. Pratili su ih sestre i braća, bake i djedovi, ponosne majke i očevi. Njihovi stariji prijatelji pripremili su im dobrodošlicu pjesmom, igrokazom i recitacijama. Raširenih ruku dočekale su ih i učiteljice Jelena, Maja, Sandra i Dora. Ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec zajedno sa zamjenicom gradonačelnika Ksenijom Ostriž, pročelnicima Darijom Jembrekom i Anom Mlinarić te našom novom pedagoginjom Tihanom Cvek također je pozdravila roditelje i učenike te su im svi zajedno zaželjeli uspješan početak školske godine. 

1

2

3

4

5

 

 

Dan grada u PŠ Reka 2020.

Dana 4.11. 2020. učenici PŠ Reka obilježili su 664. rođendan našeg grada. Gledali su kratki video uradak i  bili u virtualnoj šetnji Koprivnicom. Slušali su i pjevali  pjesmu Koprivnica grade moj. Školski pano ukrasili su crtajući  simbole grada te razglednice s najznačajnijim dijelovima našeg lijepog grada.

112

114

117

113

115

116

Svjetski dan razglednice 2020. - PŠ Reka

1. listopada proglašen je Svjetskim danom razglednice. U obilježavanje tog važnog datuma uključili su se i učenici 3. r. PŠ Reka.

Hrvatska Pošta dostavila nam je razglednice koje smo ispisali nakon što nam je Marko Markica, maskota filatelije, pripremio edukativni video u kojem smo naučili o povijesti razglednica i poštanskih maraka te nam je objasnio kako pravilno adresirati razglednicu. Učenici su prema želji mogli kupiti poštansku marku i poslati razglednicu dragoj osobi.

1

3

„Veselo u školu“ u Područnoj školi Reka

Uzbuđenje, zbunjenost, strah i veselje su osjećaji koji prolaze kroz glavu svakog „đaka prvaka“ kada prvi put dolazi u školu i upoznaje svog učitelja ili učiteljicu.

Da im olakšaju prilagodbu na novu okolinu i požele dobrodošlicu u školu, u Područnoj školi Reka je u četvrtak, 3. rujna 2020. godine, održano upoznavanje učenika i roditelja učenika budućih prvih razreda s ravnateljicom, učiteljima i stručnim suradnicima. Na upoznavanju su sudjelovali budući prvašići iz Reke i Jagnjedovca u pratnji roditelja. Okupljene je na početku pozdravila voditeljica Područne škole Reka Jelena Sabolić, a zatim je riječ prepustila Gordani Gazdić-Buhanec, ravnateljici Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski. Ravnateljica je budućim prvašićima poželjela srdačnu dobrodošlicu u školu i puno uspjeha u radu. Istaknula je važnost pridržavanja epidemioloških mjera te im predstavila njihovog prvog učitelja, Davora Šokeca. Učitelj je zahvalio svima na dolasku te učenicima predstavio školsku pedagoginju, psihologa i ostale učitelje koji će ih učiti. Pokazao je učenicima kako pravilno dezinficirati ruke, a zatim im je, na njihovo veliko veselje, podijelio poklone dobrodošlice koje su im osigurali Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i jedna izdavačka kuća. Upoznavanje su nastavili u učionici, a učenici su posebno uživali u „Igri bombona“.

Budućim prvašićima želimo da im škola bude drugi dom u kojem će naučiti mnoga korisna znanja i steći nova prijateljstva!

Davor Šokec

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Svjetski dan šuma i Svjetski dan voda 2020. - PŠ Reka

Svjetski dan šuma, 21.3. i Svjetski dan voda, 22.3. ukazuju na važnost zaštite prirodnih resursa i neophodnost njihovog očuvanja. Republika Hrvatska ima velike količine pitkih voda pa je tako  na 5. mjestu u Europi po obnovljivim zalihama vode. Ovo je bila prilika da još jednom skrenemo pažnju učenicima koliko je bitno čuvati naše prirodne resurse. Učenici PŠ Reka iako nastavom na daljinu dobili su razne materijale za proučavanje i učenje o vodama i šumama, a rezultat njihova rada su zanimljivi i maštoviti plakati te likovni radovi koje možete pogledati u našoj galeriji.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12