Završna priredba u PŠ Reka 2019.

Dana 12.6.2019. u PŠ Reka održana je završna priredba za sve učenike i roditelje. Uz recitaciju, pjesmu, radost, veselje, ponos i pokoju suzicu oprostili smo se od naših četvrtaša i od još jedne školske godine. Svima želimo dugo, toplo ljeto!!

1

3

4

2

Prijem učenika u podmladak Crvenog križa - PŠ Reka

PRIJEM UČENIKA 1. RAZREDA PŠ REKA U PODMLADAK CRVENOG KRIŽA

U Tjednu Crvenog križa, koji se obilježava od 8. do 15. svibnja, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je prijem učenika svih prvih razreda osnovnih škola u podmladak Crvenog križa. Svečanost se održala u dvorani Doma mladih, u srijedu 15. svibnja uz prigodni program učenika nižih razreda. Deset učenika prvog razreda PŠ Reka primljeno je u podmladak, a tom prilikom učenicima su uručene iskaznice Crvenog križa i slikovnice koje je u ime cijelog razreda preuzela njihova predsjednica Lana Srbljan.

podmladak-crvenog-kriza

Advent u Reki 2018.

16. prosinca 2018. učenici PŠ Reka su u suradnji s Društvom žena Reka, DVD- om Reka i Župom Presvetog Trojstva organizirali Božićnu priredbu u Društvenom domu u Reki. Svečanost je započela paljenjem betlehemskog svjetla ispred crkve u Reki. Procesija je nakon toga krenula u Društveni dom gdje je održana priredba i Božićni sajam učenika PŠ Reka i Društva žena Reka. Posjetio nas je i Djed Mraz, a na kraju smo se svi ugrijali uz topli čaj i kuhano vino.

Svjetski dan romskog jezika 2018. u PŠ Reka

U ponedjeljak, 5. studenoga u našoj područnoj školi smo obilježili Svjetski dan romskog jezika. Učenici su s veseljem sudjelovali u brojnim aktivnostima: izrađivali su slikovni rječnik, u paru pomoću bojanke podučavali jedni druge romskom jeziku i bojali tražene pojmove  napisane na hrvatskom i romskom jeziku, naučili smo kako se predstaviti na romskom jeziku te kako predstaviti najboljeg prijatelja/prijateljicu.

2

3

4

5

6

1

7

 

Učenici 1. razreda Područne škole Reka posjetili Bibliobus

Učenici prvog razreda iz Reke zajedno su sa svojim učiteljem Mladenom Fajdetićem u petak, 19. listopada posjetili Bibliobus.

S posebnom pažnjom, poslušali su sadržaj kratke slikovnice "Medo koji voli grliti", koju im je pročitala knjižničarka.

Svakom učeniku, knjižničarka je uručila člansku iskaznicu, te su na kraju s radošću izabrali slikovnicu po vlastitom izboru.

20181019 084844 resized

20181019 084936 resized

20181019 090109 resized