„Uskoči u vlak za bolji svijet“ - radionica

 u okviru projekta (O)DRŽI KORAK u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“

(O)drži korak, ime je projekta kojem je namjena pospješiti obrazovanje romske djece i mladih do održivog razvoja zajednice.

Nositelj projekta je Udruga Roma Korak po korak, a partneri su naša škola, Osnovna škola Fran Kancelak iz Drnja , Koprivničko-križevačka županija, Pučko otvoreno učilište te Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“.

U sklopu Dječjeg tjedna područnoškolarci iz Reke posjetili su Knjižnicu i čitaonicu „Fran Galović”   gdje su se u programu „Uskoči u vlak za bolji svijet“ provodile u radionice: edukativno-zabavna šetnja po knjižnici te radionica pričanja priča u društvu nagrađivane, djeci omiljene književnice Sanja Lovrenčić. Što smo naučili i kako smo se zabavili pogledajte u fotogaleriji.

1

2

 

4

3

5

6

7

8

Europski tjedan kretanja u PŠ Reka 2019.

U petak 20. rujna 2019., učenici PŠ Reka obilježili su Europski tjedan kretanja hodajući po novoj pješačkoj stazi novouređene spojne prometnice između koprivničkih naselja Starigrad i Reka. Krenuvši od samog početka pješačke staze kod naselja Žlebice, prohodali su i ukupno izmjerili 2403 koraka do pružnog prijelaza gdje pješačka staza i završava. Odmorili su se i poigrali na obližnjem dječjem igralištu te se vratili u školu.

IMG 1730

IMG 1732

IMG 1738

IMG 1739

IMG 1740

IMG 1741

IMG 1742

IMG 1743

 

Hrvatski olimpijski dan 2019. u PŠ Reka

U PŠ Reka i ove se godine obilježio Hrvatski olimpijski dan kako bi se učenike potaknulo na unapređenje zdravlja svakodnevnim vježbanjem i provođenjem slobodnog vremena u prirodi.

Učenici su u školu došli u bijelim majicama koje su simbol mira, prijateljstva i sporta. U kratkoj prezentaciji poučeni su o značaju i važnosti olimpijskih igara te o tome kako na OI nije najvažnije pobijediti već sudjelovati, kao što ni u životu nije najvažnija pobjeda već borba.

Nakon prezentacije učenici su na školskom igralištu odmjerili snage u raznim sportskim igrama.

hod 1

hod 2

hod 4

hod 3

Početak školske godine 2019./2020. u PŠ Reka

            Dana 9.9. 2019. i PŠ Reka otvorila je svoja vrata nestrpljivim đacima. Prigodnim programom pozdravili smo nove prvašiće i njihove roditelje. Pozdravili su ih i predstavnici Grada te naša ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec. Prvašići su na poklon dobili majice Veselo u školi i oznake za sigurno kretanje u prometu. Učenici su iz škole ponijeli udžbenike, bilježnice i radne bilježnice koje su poklon Grada, te lijepe želje za uspješnu novu školsku godinu!

1

2

3

Završna priredba u PŠ Reka 2019.

Dana 12.6.2019. u PŠ Reka održana je završna priredba za sve učenike i roditelje. Uz recitaciju, pjesmu, radost, veselje, ponos i pokoju suzicu oprostili smo se od naših četvrtaša i od još jedne školske godine. Svima želimo dugo, toplo ljeto!!

1

3

4

2