Područna škola Jagnjedovec

Adresa: Jagnjedovec, Jagnjedovec 93
Broj i naziv pošte: 48 000 Koprivnica
Županija: Koprivničko - križevačka
Broj telefona :048 / 864-106

Dan darovitih učenika i Svjetski dan voda u PŠ Jagnjedovec

Dana 21.3.2019.obilježili smo Dan darovitih učenika. S osmijehom na licu mali Jagnjedovčani predstavili su igrokaz koji su sami osmislili, pjevne, plesne i glazbene točke, prezentacije slikarskih umijeća i sportskih aktivnosti – bacanje loptice, „akrobacije“ obručima i sl. Učenici su pokazali bogatstvo različitih talenata, ali i naučili kako su marljivost i upornost neophodni za postizanje rezultata.

D1

D4

D2

D3

D5

D6

D7

D8


 

 

Učenici PŠ Jagnjedovec 22.3.2019. obilježili su Svjetski dan voda kroz različite aktivnosti: čitanje prigodnih pjesama i priča vezanih uz vodu, crtanje pjesničkih slika te izrada plakata. Podsjetili smo se za što nam je sve potrebna voda te na svakodnevnu štednju vode bez koje nema života.

V1

V2

V3

V4

Maškare u PŠ Jagnjedovec 2019.

Iako najkraći mjesec u godini, veljača je ispunjena različitim aktivnostima. Osim što je „mjesec ljubavi“, veljaču obilježava i tradicionalni fašnik.

Veselje pokladnog utorka 5.3.2019. nije nas ni ovaj put zaobišlo. Pokazali smo da smo se spremni zabaviti i opustiti te svojom maštom i kreativnošću uljepšati život u našoj školi. Prošetali smo selom u karnevalskoj povorci, svirali, pjevali i svima veselo mahali. Naši vrijedni učenici izradili su Fašnika kojeg smo osudili za sve ono ružno što nam se dogodilo prošle godine te smo ga nakon osude zapalili.

U nadi da smo uspjeli ostaviti sve loše iza nas i da smo se s veseljem pripremili za ono što nas čeka u budućnosti, za kraj smo se zasladili ukusnim krafnama koje su za nas pripremile naše bake.

M1

M2

M3

M4

M5

M6

COSI istraživanje u PŠ Jagnjedovec

Slučajnim odabirom naša je škola uključena u istraživanje Svjetske zdravstvene organizacije - COSI istraživanje (engl. European Childhood Obesity Surveillance Initiative). Ciljevi istraživanja su odrediti status uhranjenosti djece, definirati navike hranjenja i razinu tjelesne aktivnosti kod djece te prikupiti podatke o školskom okruženju u RH. Važnost ovog istraživanja je rastući problem debljine među našom djecom.

Dana 6.3.2019. liječnica Maja Blažeković uz pomoć inženjerke Ivane Fičko provela je u PŠ Jagnjedovec (2. i 3.r.) antropometrijsko mjerenje djece (tjelesnu masu, visinu, opseg struka i opseg bokova). Podaci prikupljeni istraživanjem bit će potpuno anonimni, nigdje neće biti zabilježena imena i prezimena ispitanika.

C2

C1

C3

Božićna priredba u Jagnjedovcu, 2018.

Dana 20. prosinca 2018. bio je poseban dan za naše školarce. Nakon kićenja bora pred crkvom, vratili su se u školu na završne pripreme za božićnu priredbu. U poslijepodnevnim satima stigli su u našu školu veliki i mali, odrasli i djeca s ciljem da proslave rođenje malog Isusa te isprate s veseljem ovu godinu. Tako su gosti mogli zaplesati na „Jingle bell rock“ i „Santa Claus is coming to town“ uz veselu plesnu skupinu naše područne škole, zapjevati „Novogodišnju pjesmu“ uz naš mali raspjevani zbor te zapljeskati našim malim glumcima i recitatorima. Bilo je čarobno i veselo. U zadnji tren stigao je na saonicama i djeci najdraži - Djed Božićnjak. Sve nas je pozdravio svojim tradicionalnim pozdravom: Ho, ho, ho! Sa svojom pomoćnicom-našom spremačicom Mirelom podijelio je djeci darove te im zaželio sretan Božić i uspješnu Novu godinu.

B03

B1

B2

B3

B4

B5

B7

B8

B9

B10

B6