Područna škola Jagnjedovec

Adresa: Jagnjedovec, Jagnjedovec 93
Broj i naziv pošte: 48 000 Koprivnica
Županija: Koprivničko - križevačka
Broj telefona :048 / 864-106

Eko predavanje u područnim školama

EKO PREDAVANJE U PŠ REKA I PŠ JAGNJEDOVEC

31.5.2019. Ivana Smolak, vanjska suradnica Vetropacka održala je u PŠ Reka i PŠ Jagnjedovec eko predavanje na temu „Održivo gospodarenje otpadom i kakve to ime veze s nama?“ Učenici su upoznati kako pravilno odlagati otpad i o važnost recikliranja. Također su informirani o posljedicama neodgovornog odlaganja otpada, a to su: onečišćeni zrak, voda, tlo, brdo smeća te ugrožene biljke i životinje. Predavanje je završilo jednom poučnom izrekom „Bolje spriječiti nego prirodu liječiti!“.

E1

E3

E4

E2

Dan planeta Zemlje u PŠ Jagnjedovec 2019.

16.4.2019. mali Jagnjedovčani zajedno sa svojom učiteljicom povodom Dana planeta Zemlje proveli su akciju prikupljanja staroga papira. U suradnji s Unija papirom napunili smo kontejner te pridonijeli čišćem okolišu. Vrijedne ruke naših učenika uz pomoć mještana Jagnjedovca prikupile su ove godine 720 kg papira.

P1

P2

P4

P3

 

Dan darovitih učenika i Svjetski dan voda u PŠ Jagnjedovec

Dana 21.3.2019.obilježili smo Dan darovitih učenika. S osmijehom na licu mali Jagnjedovčani predstavili su igrokaz koji su sami osmislili, pjevne, plesne i glazbene točke, prezentacije slikarskih umijeća i sportskih aktivnosti – bacanje loptice, „akrobacije“ obručima i sl. Učenici su pokazali bogatstvo različitih talenata, ali i naučili kako su marljivost i upornost neophodni za postizanje rezultata.

D1

D4

D2

D3

D5

D6

D7

D8


 

 

Učenici PŠ Jagnjedovec 22.3.2019. obilježili su Svjetski dan voda kroz različite aktivnosti: čitanje prigodnih pjesama i priča vezanih uz vodu, crtanje pjesničkih slika te izrada plakata. Podsjetili smo se za što nam je sve potrebna voda te na svakodnevnu štednju vode bez koje nema života.

V1

V2

V3

V4

Maškare u PŠ Jagnjedovec 2019.

Iako najkraći mjesec u godini, veljača je ispunjena različitim aktivnostima. Osim što je „mjesec ljubavi“, veljaču obilježava i tradicionalni fašnik.

Veselje pokladnog utorka 5.3.2019. nije nas ni ovaj put zaobišlo. Pokazali smo da smo se spremni zabaviti i opustiti te svojom maštom i kreativnošću uljepšati život u našoj školi. Prošetali smo selom u karnevalskoj povorci, svirali, pjevali i svima veselo mahali. Naši vrijedni učenici izradili su Fašnika kojeg smo osudili za sve ono ružno što nam se dogodilo prošle godine te smo ga nakon osude zapalili.

U nadi da smo uspjeli ostaviti sve loše iza nas i da smo se s veseljem pripremili za ono što nas čeka u budućnosti, za kraj smo se zasladili ukusnim krafnama koje su za nas pripremile naše bake.

M1

M2

M3

M4

M5

M6