Područna škola Jagnjedovec

Adresa: Jagnjedovec, Jagnjedovec 93
Broj i naziv pošte: 48 000 Koprivnica
Županija: Koprivničko - križevačka
Broj telefona :048 / 864-106

Jagnjedovčani na izvanučioničnoj nastavi u Ješkovu

U petak 25.5.2018. učenici 1.b razreda i učenici PŠ Jagnjedovec bili su na izvanučioničnoj nastavi u Ješkovu. Posjetili su i upoznali umjetničke, prirodne i društvene znamenitosti Art centra Ješkovo u svom zavičaju Podravini, promatrali promjene u prirodi u kasno proljeće, biljni i životinjski svijet, tok rijeke Drave, osluškivali šum vode i cvrkut ptica. Prepuni dojmova nakon šetnje prirodom prepustili su se mašti i uživali u radionici glinom pod vodstvom gospodina Dragutina Ciglara koji nas je lijepo ugostio i pohvalio učenike za izrazitu kreativnost. Kao i uvijek, dobro smo se zabavili.

J1

J2

J4

J5

J7

J8

J10

J3

J6

J9

 

Natječaj "Haiku kraj mogile" 2018.

Učenici Područnih škola Jagnjedovec i Reka bili su uspješni na natječaju Haiku kraj mogile koji drugu godinu zaredom organizira Aikido klub „Hohoemi“ iz Oroslavja. Učenica Nikolina Kolarić iz Jagnjedovca osvojila je 1. nagradu za svoju hajgu, a učenici Lukas Lončar i Vanesa Horvat iz Reke 2. nagradu. Pohvaljen je haiku učenice Lane Kovačić i učenika Antonia Pintarić Rendulić iz Jagnjedovca, a u zbornik su uvršteni radovi Antonije Oršuš i Petre Krnjak iz Reke te Mihaela Frankola i Eme Zovko iz Jagnjedovca. Bili smo u Oroslavju i primili svoje pohvale i nagrade. Čestitke učenicima!

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Radionica izrade balzama za usne i posjet stomatologinje

Druga nedjelja u svibnju svake godine rezervirana je za naše majke. 

Majkama u čast na radionici smo izrađivali balzam za usne od prirodnih sastojaka: kokosova ulja, meda i prirodnog višnjinog soka. Sastojke smo promiješali štapnim mikserom i dobivenu smjesu punili u posudice koje smo prethodno oslikali majčinim portretom. Naše ponosne majke i njihove usne ce nam biti zahvalne.

Nakon radionice u goste nam je stigla stomatologinja Ivana Anić Podravec. Educirala nas je o važnosti dentalne higijene za naše zdravlje. 

Na primjeru modela zubala i četkice ponovili smo kako se i kada ispravno peru zubi. Za svakog od nas donijela je zubni konac koji smo isprobali i na taj način provjerili koliko su čisti naši zubići.

Kako bi ono sto smo naučili i ponovili mogli neometano koristiti i kod kuće, simpatična stomatologinja za svakog je pripremila poklon: četkicu, pastu za zube i zubni konac ukrašene nama omiljenim animiranim likovima.I medeni balzam koji mami da ga se isproba i kuša sada nam uz dobiveni poklon može samo izmamiti još veći i sjajniji osmijeh. 

b1

b3

b6

b8

b9

b4

b5

Nemčići uspješni na natječaju ‘Volim Podravinu i Prigorje’

U koprivničkom kinu Velebit u srijedu, 2. svibnja svečano su uručena priznanja za najbolje likovne i literarne radove na natječaju Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije „Volim Podravinu i Prigorje“.

Ovogodišnja tema bila je „Dragi gosti dobro došli u Koprivničko-križevačku županiju“, a na natječaj su pristigla 52 likovna rada iz 19 dječjih vrtića, 121 likovni rad iz 19 osnovnih škola te 29 literarnih radova iz 11 osnovnih škola.

U kategoriji likovnih radova učenika osnovnih škola ocjenjivački sud u sastavu Krešimir Blažek, stručni suradnik u TU TZ KKŽ, Danijela Vrtiprah, profesorica hrvatskog jezika te Ignac Horvat, nastavnik likovnog odgoja u mirovini, dodijelio je 1. nagradu sa zlatnim znakom učenicama 4.c razreda Petri Salajpal i Ziti Crljen mentorice Senke Pintarić, dok je Lana Kovačić učenica 4. razreda PŠ Jagnjedovec pohvaljena za svoj rad. Mentorica je bila Ivana Zrinjski.

Uspjeh smo postigli i u kategoriji literarnih radova. Mihaelu Frankol, učeniku 4. razreda PŠ Jagnjedovec mentorice Ivane Zrinjski sud dodijelio je 2. mjesto sa srebrnim znakom za lirsku pjesmu „Dobrodošli u Podravinu“.

Maša Hadelan, učenica 4.c razreda pod mentorstvom učiteljice savjetnice Senke Pintarićza lirsku pjesmu „Dođite!“ nagrađena je 3. mjestom i brončanim znakom.

 

Poveznice:

https://kckzz.hr/skolarcima-i-vrticarcima-urucena-priznanja-u-sklopu-natjecaja-volim-podravinu-i-prigorje/

https://drava.info/2018/05/natjecaj-volim-podravinu-i-prigorje/

https://epodravina.hr/foto-dodijeljene-su-nagrade-najkreativnijim-osnovnoskolcima-vrticarcima-zupan-koren-posebnosti-naseg-kraja-najiskrenije-se-ocrtavaju-u-ocima-nasih-najmladih/