U Poreču se od 10.-13. travnja održalo državno natjecanje iz fizike. Natjecalo se stotinjak učenika od 8. razreda do 4. razreda srednje škole. Naš učenik Karlo List iz 7. razreda je osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju u kategoriji osnovnih škola te je pozvan na državno natjecanje gdje je predstavljao našu školu i naš Grad.

Natjecanje je bilo sastavljeno od pisanja pismenog ispita u trajanju od 2,5 sata, a drugog dana učenici su rješavali praktične zadatke u trajanju od 3 sata.

Karlo je osvojio odlično 9. mjesto i osvojio je treću nagradu.

U njegovoj kategoriji, osnovna škola, natjecalo se 53 učenika iz cijele Hrvatske. Iako fiziku imaju učenici 7. i 8. razreda, natjecanje se organizira samo za učenike osmih razreda. Učenici sedmih razreda mogu sudjelovati, ali moraju naučiti svo gradivo fizike 7. i 8 razreda. Stoga je Karlov uspjeh još veći jer je kao učenik 7. razreda u konkurenciji s 8. razredom ostvario odličan rezultat.

Još jednom čestitamo našem učeniku Karlu Listu i njegovom mentoru Borisu Toncu, te im želimo još puno ovakvih uspjeha i što bolju pripremu za sljedeću školsku godinu.

Bravo Nemčići!

1

2

3

4

5