Oglasna knjiga - Erasmus mobilnosti

Dragi učenici, drage učenice,

Jeste li znali da je mađarski toliko poseban jezik da su ga jezikoslovci morali staviti u zasebnu jezičnu granu gdje mu društvo pravi samo finski? Već drugoga dana mobilnosti naučit ćeš nešto više o jeziku i 44 slova mađarske abecede. Upoznat ćeš i gradonačelnika Ajke, grada domaćina. Kušat ćeš izvorni mađarski gulaš i posjetiti tvornicu kristalnog stakla. Saznat ćeš koji su tradicionalni poslovi u Mađarskoj i koji su mađarski nobelovci. Posjetit ćeš dvorac Veszprem i uživati na bajkovitom Balatonu. Kao šlag na tortu, na kraju mobilnosti doživjet ćeš čari prekrasne Budimpešte u društvu novih europskih prijatelja, a putem kući vrijeme možeš kratiti slažući Rubikovu kocku, jedan od mađarskih izuma.

Stoga, još jednom pozivamo sve zainteresirane učenike za mobilnost u Mađarskoj, ali i mobilnosti u Poljskoj i Italiji, da do utorka, 24.9.2019., do 14.00 sati predaju ispunjene prijavnice (prijavnice i obavijest za roditelje zatražite od razrednika). Podsjećamo da je projekt ušao u svoju završnu godinu kada će se realizirati posljednje tri mobilnosti. Ohrabrite se, ispunite prijavnicu, napišite dobro motivacijsko pismo* i prijavite se. Uspomene s mobilnosti ostat će vam toliko trajno u sjećanju da ih ni mađarski iluzionist Houdini ne bi mogao izbrisati!

*U motivacijskom se pismu predstavi i obrazloži zašto pišeš prijavu za mobilnost. Napiši što te potaknulo da se prijaviš te kako će iskustvo mobilnosti doprinijeti tvom osobnom razvoju.